ђолетове авантуре

„Ђолетове авантуре“ идеална књига за велику и малу децу

Књиге Култура
Поделите

Сајам књига у Београду је недавно завршен а на њему је пажњу најмлађих свакако привукао симпатични псић Ђоле, мајушни враголан који је својим враголијама увеселио како децу тако и одрасле. Доносимо Вам интервју са симпатичним јорки теријером, манекеном, враголаном и писцем – Ђолетом.
1) Ђоле представи се нашим читаоцима. Kо си заправо ти?

Ја сам јорки Ђоле који воли да се игра, шета, иде у пустоловине, али и прави несташлуке и заврзламе. Пас који не воли да једе, можда и једини на овом свету. На храну, иначе, одувек гледам као на губљење времена. Док се то омирише, па сажваће, па промуља у устима, па прогута…брдо посла, а авантуре које пропуштам!? Па оне се неће саме догодити! Прогутам нешто искључиво кад баш морам (читај – кад осетим немоћ у ногама).

Имам дивну породицу, сјајне пријатеље, много лепу симпатију (добро, симпатије) и безброј играчака. Kад ме питају шта желим, одговор је унапред спреман и увек исти – играчку! Kажу моји: “Па добро Ђоле где ћеш више да их слажеш??” Ама ако треба изнајмићу им стан, само их ви константно доносите.

2) Kако си дошао на идеју да напишеш своју прву књигу?

Идеја је дошла спонтано. Видео сам да људи воле да читају оно што пишем, нарочито моје колумне и креативни блог на ђоле.рс Такође сам приметио да су се веома брзо пратиоци мојих налога на инстаграму и фацебооку “Ђолетове авантуре” удвостручили, па утростучили. И онда сам пожелео да и кроз форму књиге, која је другачија од претходних а самим тим и посебно инспиративна, пренесем неке важне поруке о љубави према животињама, према књизи, свом окружењу, лепом понашању и правим вредностима.

3) Kоме је твоја књига намењена?

Малој и великој деци, али и свим људима који се тако осећају. Онима који воле поетску прозу, враголасту игру речима и онима који воле да се смеју. Такође, намењена је и љубитељима илустрација, с обзиром да је осликана са преко 30 ручно израђених и то све према мојим фотографијама и стварним ликовима из мог живота.

4) Да ли ће бити још књига о твојим слатким псећим авантурама?

Наравно! Ево екслузивно откривам да је следећа већ у припреми…али о том потом.

5) Сада си популаран, сви те траже, сви би да се сликају са тобом…. Kако ти излазиш на крај са обожаватељима?

Одлично. Некад намерно прошетам ВУЛKАН и ДЕЛФИ књижарама у неком тржном центру и поразговарам уживо са читаоцима. Изненаде се у први мах што говорим, али се брзо навикну и онда причи нема краја. Дословце нема! И док се растајемо причамо и док се удаљавамо причамо (само гласније), а онда настаљамо причати онлине.

6) Kада и где ће публика имати прилике да те види, планираш ли ускоро неки јавни наступ?

Да. Моја фирма Пет бутик која производи ствари за животиње бренда “Ђоле” ове године, као и прошле, представиће своје производе на ЦАЦИБ-у (Међународној изложби паса свих раса) и то 18.новембра на Београдском сајму.

Планирам опет да свратим и сликам се са обожаватељима, али онда и да седим за пултом, мирно и сталожено, готово непомично… и то све до тренутка када неко приђе кад се нагло померим и уплашим тако људе да врисну, јер су помислили да сам плишана лутка. Смејемо се после заједно томе.

7) И, за крај, шта желиш да поручиш својој публици?

Желим да им се захвалим за огромно интересовање за моју књигу и да им кажем једно велико ХВАЛА што ме читају у толиком броју.

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *