Адолф Хитлер

ХИТЛЕР НИЈЕ УМРО У БУНКЕРУ

Догађаји Други Светски Рат Забрањена Историја Историја Пракса Завере
Поделите
   

Једна од великих мистерија Другог светског рата, свакако је смрт Адолфа Хитлера и његове супруге Еве Браун. Званична историја нас учи како је један од највећих светских диктатора и злочинаца у 20. веку, човек због кога су милиони страдали, како на ратиштима, тако и у посебно осмишљеним концентрационим логоима где су радили као робље , минимално храњени а максимално израбљивани – само зато што су одређене вере, нације и боје коже.

Званична историја нас учи да је овај човек, схвативши и видећи неуспех који је био неизбежан, починио самоубиство 29 априла 1945.године, заједно са својом супругом, у једном од нацистичких бункера. Међутим, појавили су се докази који су у супротности са „историјском истином“ односно са оним што нам је пласирано као истина.
9. маја 1945.године, Немачка потписује капитуалицију, након чега је савезници деле на Источну и Западну. Након тога одржава се Нирнбершки процес. После уништења Нагасакија атомском бомбом, мир се потписује и на азијском тлу. Тако је у историјском смислу, стављена тачка на Други светски рат и сматрало се да је нацизму дошао крај. Међутим, није било тако, упркос лепим жељама.

У последње време, све више излазе на површину неке дуго скриване истине и чињенице како из прошлости, тако и из садашњости нацизма. Овде посебно место заузима недовршени фељтон новинара Владана Мићановића, под називом „Лик и дело Адолфа Хитлера данас“. Овај фељтон је остао недовршен јер је господин Мићановић нестао под неразјашњеним оолностима, баш у току рада на овом фељтону. Заједно са Владаном Мићановићем, нестао је и већи део материјала о Адолфу Хитлеру, сем дела који је овај новинар предао на чување Небојши Михаиловићу, свом пријатељу и адвокату.
Међу овим материјалом налази се фотографија на којој Хитлер разговара са човеком који њега самога изузетно подсећа. Где је фотографија пронађена, остала је тајна до данас.
Пре нестанка Владан Мићановић је пажњу историчара скренуо и путем видео снимака нађеним у Музеју југословенске кинотеке, који је 1954.године стигао из архива Совјетског Савеза, врло вероватно случајно, односно грешком, после Стаљинове смрти те поновног успостављања нормалних односа на релацији Југолавија – СССР.

Чињеница да је Хитлер имао двојника не би са историјске тачке гледишта била занимљива да се њему, након Хитлеровог наводног самоубиства 29. априла 1945.године, није изгубио сваки траг.
У извештајима које је примао СС официр фон Фојерштруп, могу се наћи заиста интересантни подаци. Ако погледамо извештај Абела Шмита, Хитлеровог личног берберина, човека који је за Хитлера осмислио чувене брчиће по којима је Хитлер и данас познат. Од дана 28 априла 1945.године.

„Бријање извршено по протоколу. Бркови штуцовани. Посекотина на левом образу од јуче, 27 априла 1945.године, нестала на непознат начин. Приликом бријања, наш вољени Фирер је испољио нервозу и два пута ме назвао погрешним именом. Коса је морала да се ошиша мада је шишање по протоколу обављено још 13 априла 1945. године. За ванредно шишање не прихватам никакву одговорност јер је то учињено по личном захтеву нашег вољеног Фирера. „

Овај извештај, иако изгледа као потпуно небитан, наводи нас да поставимо неколико питања. Прво, шта се то са Адолфом Хитлером догодило да пред смрт па је свог дугогодишњег берберина којег је добро познавао, назвао погрешним именом и то два пута? Због чега се морало ванредно обавити шишање? Како је нестала посекотина?
Можда је право питање само једно: Кога је Абел Шмит ошишао и обријао тога дана?
У извештају Макса Браунинга, Хитлеровог личног кувара, за дан 28 април 1945, односно, за исти дан од када је и извештај Абела Шмита, такође се може приметити запрепашћење.

„Извештавам Вас да је данас, 28 априла 1945. године, дошло до непланираних догађаја у кухињском оделењу. Наш вољени Фирер је одбио ручак који је требао да буде послужен по месечном плану, и инсистирао да буде послужен смуђ на бечки начин. До сада по захтеву нашег вољеног Фирера, у месечном плану није било речне рибе. Такође, з спремање смуђа на бечки начин је неопходно јабуково сирће које смо једва успели да нађемо. Свој омиљени куглоф није хтео ни да погледа. На наше запрепашћење тражио је турске баклаве. Упозоравамо овом приликом да се ради о непланираним променама и тражимо бар минимални рок за прилагођавање залиха, месечних и дневних планова новонасталој ситуацији. „
Ово би било заиста нуобичајено, чудно понашање за вођу Трећег Рајха.
Треба обратити пажњу и на једну наизглед безначајну белешку из „Моје борбе“ (Мсјн кампфт)
„Речна риба, чак и из предивних немачких река, не би требало да буде храна за аријевску расу, само за ниже расе, због блата које се задржава у месу и које се осећа у мирису. Када се ситуација у земљи поправи, Немци ће јести само морску рибу. „

Ако је ово горе наведено заиста био Хитлер, био би први случај да човек, толико доследан, противречи сам себи. Нојман Блум, Хитлеров лични собар, у извештају од 28 априла 1945.године, између осталог навео је и следеће:
„Слободан сам да приметим да расположење нашег вољеног Фирера није баш најбоље. Одбио је уобичајени разговор о времену који већ годинама водимо. То готово и не личи на нашег вољеног Фирера од пре неки дан. „Да ли је Нојман Блум био у праву? Човек кога је 28 априла видео, није био Адолф Хитлер већ двојник поменут раније?

Самоубиство Адолфа Хитлера и Еве Браун

Адолф Хитлер и Ева Браун
Адолф Хитлер и Ева Браун

Само самоубиство Адолфа Хитлера и Еве Браун обавијено је велом тајне. Много је детаља у том догађају који изазивају недоумицу. Биографи и психолози који су проучавали нацизам сматрају да је страх од смрти био покретач и окидач за многе потезе Адолфа Хитлера. То готово искључује склоност и нагон ка суициду у карактеру Адолфа Хитлера. Он је са Евом Браун провео дугих седам година, много пута јој обећавши брак. Ипак, увек је избегавао да одржи обећање, правдајући то заузетошћу државним пословима. Ипак, 29 априла 1945, Адолф Хитлер и Ева Браун су се венчали у бетонском бункеру Главног Штаба. Церемонију венчања обавио је велечасни Валтер Вагнер, по католичком обреду, а кумови су били Гебелс и Борман. Потом су се, по званичној верзији, повукли у једну собу у бункеру, где је Ева Браун попила отров а Адолф Хитлер себи пуцао у уста. По Хитлеровом изричитом захтеву СС официри су њихова тела спалили са 200 литара бензина, што баш и није по католичком обреду, и сакрили их у нобележен гроб у дворишту Главног Штаба. Све је урађено толико брзо да се на снимцима из СССР јасно могу видети неуклоњен канте са бензином. Након уласка војске СССР у град и такозваног „чишћења“ Главног Штаба, откривени су њихови гробови и добар број сведока који су одмах признали и исприали све детаље везане за „смрт“ Хитлера и Еве.
Све је заправо изгледало веома једноставно. Стаљин се тада још надао да ће Хитлера ухватити живог. НКВД је имао у свом саставу специјално формирану јединицу којој је хватање Хитлера живог био једини задатак. На челу ове јединице налазио се Стаљинов човек од поверења, Никита Булганов. Он је прихватио, или је морао да прихвати као доказ Хитлерове смрти делове униформе у којој је Адолф Хитлер био тог „последњег дана“, као и здравствени картон који му је предао др Розенберг, Хитлеров лични зубар. По том картону утврђено је да се заиста и ради о „Хитлеровом телу“, на основу упоредних анализа вилице. Та анализа је узета као кључни доказ да је Хитлер заиста мртав и у документ доктора Розенберга нико никада није посумњао. Разлози за то су до данас остали непознати, иако се овај документ лако могао фалсификовати, као и докторов потпис на истом.
Такође, зна се да спаљивањем, људско тело губи 10%-15% своје висине, па се заиста намеће закључак да је Хитлер желео нешто да сакрије. Још су многа питања остала без одговора. Навешћемо само нека од њих.
Зашто је Адолф Хитлер после католичког венчања тражио пагански обред сахране?

Зашто није оставио своје последње речи, када знамо да он крај рата није сматрао поразом идеје нацизма?
Због чега су тела била сакривена тако да је совјетским официрима требало око 10 минута да тела открију и мање од 10 минута да утврде да се ради о „Адолфу Хитлеру и Еви Браун“?

„Самоубитво“ Хитлера је у датом тренутку свима одговарало па се није постављало превише питања везано за околности самоубиства. И шта се догодило са двојником? Ако је Хитлер из бункера побегао жив, овај непознати човек га је заменио по ко зна који пут – сада на свом последњем задатку.

ПОВЕЗАНО
ФБИ КОНАЧНО ПРИЗНАО ДА ЈЕ ХИТЛЕР УМРО У ПАРАГВАЈУ 1973

   

Босиљка Милићевић, Србске Новине

Запратите нас

Фејсбук коментари

1 thought on “ХИТЛЕР НИЈЕ УМРО У БУНКЕРУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *