Хитлерово порекло

Хитлерово порекло? Мрзео их је, а и сам је био „њихов“

Пракса Завере
Поделите
   

Хитлерово порекло? Мрзео их је, а и сам је био „њихов“

Нацистички вођа Адолф Хитлер, који је крив за милионе настрадалих у Другом светском рату, сматрао је да је „аријевска раса супериорна“ и једина права, док је Јевреје презирао и сматрао их инфериорним. Међутим, последња истраживања историчара показују да је управо и сам био припадник, како је сматрао, „инфериорне расе“.

Сада су изгледа историчари пронашли доказе који потврђују да је Хитлеров деда био Јеврејин.

Др Леонард Сакс рекао је да је његова бака, иако је одувек одбијала да ода с ким је затруднела, заправо дете добила са Јеврејином који је живео у Грацу.

Глумац у јавности после двогодишње паузе: „Искористили су ме… Живот се у тренутку завршио“
Први пут се његово јеврејско порекло помиње 1930. године, када је Хитлеров адвокат Ханс Френк рекао да је открио доказ да је деда нацистичког вође живео у кући у којој је радила његова бака.

Многи су после Френковог погубљења, након процеса у Нирнбергу, одбацили ову теорију. Чак је један познати аустријски историчар Николаус фон Прерадович наводно пронашао доказ који сугерише да у Грацу 1836. године, када је зачет Хитлеров отац Алоис Шиклгрубер, није било Јевреја.

Међутим, др Сакс је успео да докаже да је у Грацу било Јевреја и пре 1850. године. Такође је представио доказе да је Прерадович био симпатизер нациста., те да је био увређен наводима да би Хитлер могао да има јеврејско порекло.

„Размишљао сам о томе да неонацисте вређа чињеница да Хитлер има јеврејско порекло, зато што они мрзе Јевреје. Такође, Јевреје вређа чињеница да би Хитлер могао да има јеврејско порекло. Али сада, скоро цео један животни век је прошао од Трећег рајха и сад није време да се питамо шта више вређа, него шта је истина и да покушамо да разумеммо Хитлера и Холокауст“, рекао је др Сакс, преноси Дејли мејл.

Хитлерова бака Марија Ана Шиклгрубер, мајка његовог оца Алоиса, била је сиромашна и живела је на селу у северозападном делу Аустрије.

Мало тога се зна о њеном животу пре њене 42. године живота, када је као неудата, родила Хитлеровог оца. Историчари су приметили да је она одбила да призна с ким је остала у другом стању, те у крштеници није писало ниједно име као име оца. Касније се удала за Јохана Георга Хајдлера, који је потом усвојио Алоиса, а што је и заведено у крштеници.

Хитлерово порекло доведено је у питање када су његови противници почели да шире гласине о томе да је заправо његов деда Јеврејин. То се нацистима, којима је „чистокрвна аријевска линија“ била најбитнија, наравно није нимало допало.

И сам Хитлер је 1931. године издао наређење да се истраже наводне гласине о његовом јеврејском пореклу. Неколико година касније, тачније 1937, докор који се бавио истраживањем гена, по Хитлеровој дозволи, објавио је откриће до којег је дошао – а то је да Хитлер води порекло од аустријских Немаца.

Пошто је Јохан Георг Хајдлер уписан као биолошки отац Хитлеровог оца у крштеници, то се сматрало сертификованим доказом о Хитлеровом пореклу.

   

Извор: b92

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *