Проф. др. Никола Трифуновић

ИНТЕРВЈУ:Академик РАС Никола Трифуновић – Аномалијско магнетно поље и настанак болести

Актуелно Друштво Здравство
Поделите
   

Како утиче аномалијско електромагнетно поље на људски организам?
Академик РАС академије, инжињер Никола Трифуновић се дуго бави овом темом. Истраживања у свету су показала корелацију између електромагнетног поља и појаве одређених болести које, у савременом добу, попримају скоро епидемиске размере. Више о овоме, реао нам је академик РАС академије, инг. Никола Трифуновић, светски познат физичар.
Какав је утицај магнетизма на настанак дијабетеса?
Узрочник дијабетеса је аномалијско магнетно поље. САда ћу Вам објаснити шта је заправо аномалијско магнетно поље. Познато је да постоји природно земљино магнетно поље које само по себи није штетно за наше здравље. Међутим, ако је оно оптерећено додатним магнетизмом, тада настаје аномалијско магнетно поље које је по људско здравље изузетно штетно. Људи који спавају у креветима са аномалијским магнетним пољем, оболевају од разних болести. Дакле уколико је наш панкреас захваћен аномалијским магнетним пољем, добијамо дијабетес јер се тада инсулин не лучи на исправан начин. Или га нема довољно или га има превише. Све је то због утицаја магнетног поља, односно, аномалискиг магнетног поља. Потребно је да проводимо више времена у природном земљином магнетном пољу јер његово дејство је терапеутско, односно оно може излечити и дијабетес, оба типа. То је заправо аутоимуно оболење. Дијабетес типа два такође узрокује и оболења васкуларног система, доводи до појаве инфаркта, можданог удара, шлога итд. Погрешно се тумачи да је дијабет узрок ових болести. Није. Аномалијско магнетно поље је главни узрочник. Ево и зашто: када је ниво глукозе повећан магнетне особине крви се повећавају те се тако лако добијају инфаркст, шлог, гангрена и друга патолошка стања организма повезана са шећером у крви. Још једна битна ствар овде је такозвано „дијабетесно стопало“. Наиме, ево сада, док седимо на овом месту под дејством смо аномалијског магнетног поља, чему су највише изложена наша стопала због близине арматуре у бетону по којем ходамо. Арматура појачава магнетно поље. Дакле оно је узрочник и гангрене јер својим дејством доводи до појаве различитих инфекција чија крајња консеквенца јесте болест, у нашем случају и примеру – гангрена.

Како и да ли можемо да се заштитимо од ових штетних утицаја?
Ево навешћу један пример. У ципелама које свакодневно носимо, налазе се челичне опруге које додатно појачавају магнетно поље које је по нас толико штетно. Дакле, требало би забранити уградљу тих опруга у обућу. Исто важи и за арматуру у нашим домовима али то је већ посао за грађевинску струку и оне који се њоме баве. Игром случаја сам свој рад о дијабетесу презентовао у Паризу, где сам такође спровео и одређене експерименте. У њиховим становима плоче су другачије и штетно дејство магнетног поља се не осећа, односно, не у мери у којој се осети код нас. Због тога у Француској има много мање оболелих него у Србији.
Што се Русије, у којој сам такође боравио, тиче – ситуација је подједнако лоша као и код нас у Србији. Негативан еефекат на магнетно поље и наше здравље такође има и електрификација. Погрешно постављена електро мрежа нас угрожава још и више, а о томе се не води рачуна и тако страдамо. О овоме сам говорио и на светском конгресу на који сам једино ја из Србије позван, због свеобухватности мојих радова који су објављени у многим светским научмим часописима. Недавно сам слушао једног лекара који је, гостујући у једној телевизијкој емисији, причао све ово што ја сада говорим Вама.
О елетрификацији и арматури нико не води рачуна како по нашим домовима у којима живимо, тако и у школама и на раднм местима где проводимо већи део дана. Са аспекта магнетног и електромагнетног поља, најугроженији на својим радним местима су лекари. Ониби, по мом мишљењу, требали да се удруже и да заједничким снагама покрену акцију и утичу да се по овом питању нешто конструктивно промени.
Какав је утицај магнетног поља на настанак малигних ћелија, односно, на појаву карцинома?
Аномалијска магнетна поља, онаква каквима сам их описао, јесу искључиви узрочник настанка малигних ћелија, односно карцинома. Када човек у кревету пава у одређеном положају то је везано за векторе а они за магнетна поља о којима сам говорио. Зависно од тога у ком правцу (тачније, у правцу ког органа људског тела) су вектори аномалијског магнетног поља усмерени, добија се и карциом. Прецизније, орган на који „удара“ највише вектора је директно угрожен и на њему ће се створити малигне ћелије, односно, карцином. У мом раду објављеном у Њујорку, управо сам говорио о томе да се тачан узрок абнормале формације и деоба ћелија не зна поуздано, али сигурно је, и научно доказано да, у таквој деоби, велику улогу игра управо магнетно и електромагнетно поље.
А какав је однос магнетног поља и настанка других опаких болести, попут епилепсије, на пример?
Као и у претходним случајевима, заправо, изузетно близак. Веза је узрочно-последична како сам већ објаснио. Потребно је увести измене у грађевинарству, као и у неким другим струкама, како би се штетни утицај аномалиског електромагнетног поља смањио.

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *