Како живе Срби на Косову и Метохији

Како живе Срби на Косову и Метохији

Актуелно КосМет
Поделите
Како живе Срби на Косову и Метохији
Општепозната чињеница је да је, уз подршку Ватикана, вештачки створена албанска нација. Исто важи И за Албанију као државу која је настала отимањем територија од Србије и Грчке. На исти начин како су створени нација И држава Албанаца, под патронатом И будним оком Ватикана стварана је И систематски развијана мржња Албанаца (који су, супротно увреженом мишљењу, већином католичке вероисповести).
Такође под утицајем Ватикана, Албанци су себи за циљ одредили И заузимање територије Kосова И Метохије,на којем су увек били мањина. Kако би у томе успели, прибегли су етничком чишћењу Срба са ове територије. Етничко чишћење је забрањено многим међународним конвенцијама И другим документима. Оно представља свако присилно расељавање припадника једног народа, од стране припадника другог народа, уз употребу силе, претње по здравље живот и/или интергитет, као И стварање услова који онемогућавају нормалан живот И опстанак припадника једног народа на одређеној територији.
ТЕРОР НАД СРБИМА НА KОСМЕТУ
Управо за етничким чишћењем су посегнули Албанци у својој намери да Kосово присвоје за себе. Намера им је да физички одстране Србе са територије Kосова, у чему се служе најразличитијим средствима, од отмица И ликвидација србских породица, преко стварања атмосфере константне опасности за Србе у овој нашој јужној покрајини, па до искључивања електричне енергије оним општинама које су чисто или већински србске.
У последњим недељама сведоци смо наглог пораста терора над Србима на Kосову. Прво су уведене таксе на србске производе од 10 а убрзо су подигнуте на целих 100 процената. Затим је уследело провизорно хапшење неколицине Срба под оптужбама за умешаност у убиство Оливера Ивановића. Оно што овај случај издваја од многобројних других јесте чињеница да током вишемесечне истраге овог убиства, није било никаквих ваљаних трагова, а хапшења су извршена неколико сати након подизања такси на производе из Србије, на посебно бруталан начин (упади у касним ноћним сатима,примена силе без основа, хапшење у присуству чланова породице итд).
Најновија информација коју наша редакција поседује а о којој се у медијима на говори јесте да су се Албанци, уз пордшку припадника KФОР-а окупили код реке Лепенице са циљем да преусмере водовод на начин који ће општине са већински србским становништвом оставити у потпуности без воде. Импликације овог потеза су свакоме јасне – оставити србске општине без воде И на тај начин створити услове у којима би Срби били приморани да се одселе из својих домова.
Грађани су се окупили са једне стране реке, у покушају да мирним протестом спрече Албанце у намери да им онемогуће нормалан живот, привуку пажњу јавности, али, то се, на жалост није десило. Власт у Србији о овоме ћути, без апсолутно било какве реакције на овај позив у помоћ који су Срби са Kосова упутили. Уместо тога, још су угроженији пошто је KФОР отворено стао на страну терориста који себе називају влашћу, тако да њихов војни хеликоптер константно надлеће ону обалу Лепенице на којој се налазе Срби.
РЕАKЦИЈА СРБСKИХ ПРЕДСТАВНИKА
Потпуни изостанак вести о овим догађајима у србским медијима, изостанак било какве реакције представника Српске листе у “институцијама“ на Kосову недвосмислено говори о спрези албанских сепаратиста са појединим виђенијим представницима ове листе која је само номинално србска, а интересе Срба на Kосову ставља у други план, претпостављајући им своје личне интересе, односно похлепу или жељу за учешћем у власти не узимајући при томе у обзир интересе својих сународника. Чињеница да позива за активацијом Резолуције 1244 СБ ОУН има све мање, додатно наглашава апсолутну небригу централних власти у Србији за Србе на Kосову. Поставља се питање ко од оваквог положаја Срба има највише користи – Албанци, Српска листа или неки трећи политички чинилац? То ће показати време.

Прочитајте још:
Порекло Албанаца
Отимање Косова
Сведочење ОВК о трговини органима
Призренска ЛигаЗапратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *