НЕВЕРОВАТАН ВИДЕО из Берана: За историју, како народ дочекује свог Владику

Актуелно
Поделите
   

Има ли шта милије оку него кад се верујући народ окупи око свог стуба вере, своје Српске Православне Цркве и месецима поносно корача у одбрани светиња.

Шта више, чак и кад режим пошаље своје снаге да хапсе и прогоне Хришћане, као што су то од давнина радили и као што ће и у будућности радити,

народ остаје доследан уз своје свештенике и своје Владике у борби за очување Православља. Има ли шта лепше за око посматрања и учествовања у саборности oко Господа Исуса Христа?!

Након што су хиљаде грађана даноноћно у Никшићу, показали како се воли, штити и брани Владика и свештенство, Беранци су направили дочек свом Владици какав се не памти.

Хиљаде Беранаца окупили су се око Манастира Ђурђеви Ступови, да дочека свог сокола, како су му синоћ пјевали.

Владико, соколе, бранићемо светиње, орило се синоћ древним Будимљем.

А посебан визуелан моменат био је када су Беранци својим тијелима исписали „добродошао Владико“, и испред њих се завијорила црквена тробојка дуга неколико метара.

Окупљеном народу се Владика Јоанике обратио и изразио захвалност на подршци и чврстој вољи верујућег народа, који је упркос полицијској бруталности, пребијању малолетника и страшним репресивним мерама ипак остао доследан у вери Христовој.

Погледајте и уживајте:

Извор : in4s

 

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *