Подршка Покрету Србске Саборности

Uncategorized
Поделите

У

Београду је уочи великог православног црквеног празника Велике Госпојине, основан Покрет Српске Саборности који ће се бавити духовним и биолошким опоравком српског народа.
За председника покрета је изабран проф.др Алек Рачић, а за генералног секретара гђ. Светлана Вучичевић, с тим што председник покрета инсистира на стварању старешинства као управног органа покрета.
После политичких активности које су на претходним изборима имали академици САНУ, као и отворена подршка коју су давали одређеним партијама, РАС Академија се одлучила на политичку реакцију.
Шире рукододство Академије донело је одлуку да се РАС Академија неће бавити политичким надметањима али да ће подржати политичку опцију која је у складу са тежњама РАС Академије.
Како на политичкој сцени Р Србије, Р Црне Горе и Р Српске, нема политичке странке која баштини идентичне вредности као РАС Академија, донета је одлука да се формира ПОКРЕТ СРПСКЕ САБОРНОСТИ.
Анализом популарности у народу брзо је утврђено да тренутно највећу популарност ужива академик Проф. Др Алек Рачић и да он мора бити на челу тог покрета, иако је он дуго избегавао било какав политички ангажман.
РАС Академија ће подржати рад покрета у целини, а академици и почасни чланови ће самостално одлучивати о сопственом ангажовању, с обзиром да неки већ имају политичке ангажмане у другим партијама.
Редакција Србских Новима ће помно пратити активности овог обећавајућег покрета и желимо им пуно успега у раду!
Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *