Промотивно предавање „Цар Душан“

Актуелно Догађаји Знаменити Срби Историја Немањићи
Поделите

У суботу, 9 фебруара, у крипти Цркве Светог Марка одржано је промотивно предавање на тему „Цар Душан“. Предавање је организовано као део промоције документарно играног филма „Цар Душан“, који ће се током ове године, снимати у Скопју, граду који за српску средњевековну државу има изузетан значај. О цару Душану су говорили:

проф. др. Слободан Јарчевић, академик Српске Развојне Академије (РАС)

ак. проф. Јелена Кунарац, повереница РАС за Републику Српску, која је такође и сценариста документарно играног филма „Цар Душан“

проф. др. Владимир Кршљанин

Босиљка Радусин Милићевић, чланица РАС академије, правник, лингвиста и новинар.

Својим пессмама посвећеним цару Душану, предавање су увеличали Љуба Манасијевић, кантаутор који је пред великим бројем слушалаца отпевао песму „Востани Сербие“, и Миломир Шаранчић, писац и песник, који је, за ову прилику, написао песму „Престо“ која је и посвећена цару Душану.

На програму је било и приказивање промотивних презентација, што, на жалост, због техничких проблема није било могуће. Наредно предавање и презентација одржаће се следеће суботе, 16 фебруара. О времену и месту наредног предавања, заинтересовани читаоци ће бити накнадно обавештени на фб страници Србских Новина.

На овој свечаности уручена је и награда за животно дело академику Добрици Ерићу. У његово име, награду је примила његова унука, а повељу јој је уручио академик Алек Ј Рачић, председник Српске Развојне Академије (РАС). Такође је промовисана и повереница РАС академије за Републику Српску, академски професор Јелена Кунарац.

Запратите нас

Фејсбук коментари

1 thought on “Промотивно предавање „Цар Душан“

  1. Овакве трибине су насушна потфеба, теме које помажу осветљавању истине о Србима освешћују и јачају срБдтво

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *