Широм Црне Горе блокаде путева

Широм Црне Горе блокаде путева – приведено неколико особа

Актуелно Православље
Поделите

Широм Црне Горе блокаде путева – приведено неколико особа

   

Црногорска полиција одблокирала је излазе из Подгорице и привела неколико особа

ПОДГОРИЦА – Широм Црне Горе грађани су блокирали путеве у знак протеста због најављеног усвајања закона о слободи вероисповести којим се, како процењују његови критичари, предвиђа и одузимање имовине Српске православне цркве (СПЦ).

Последњи у низу градова који се придружио блокадама је Никшић, где су грађани блокирали излаз, односно кружни ток, преносе црногорски медији.

Раније данас блокиран је мост Ђурђевића Тара, магистрални пут Бијело Поље – Мојковац, као и пут ка граници са Албанијом, а група грађана из Херцег Новог је, такође, блокирала пут код Зеленике.

Беране (Фото Права Црна Гора)

Грађани су једно време блокирали и кружни ток у Будви, где им се придружио председник Општине Будва Марко Царевић.

Полиција је у међувремену одблокирала излазе из Подгорице и привела неколико особа, преноси Танјуг.

Како је саопштио Савет за грађанску контролу рада полиције, на булевару на излазу из Подгорице полиција је интервенисала према групи од тридесетак особа који су блокирали саобраћај својим моторним возилима, као и да је више њих, међу којима и једно свештено лице, приведено.

Подгорички портал „Вијести” преноси да се ради о монаху Николи Булатовићу (51) из манастира Ђурђеви Ступови код Берана.

Будва

Блокиран мост на Тари и пут Беране-Бијело Поље

Док у црногорском парламенту траје расправа о Предлогу закона о слободи вероисповести, верници Српске православне цркве (СПЦ” из Пљеваља и Жабљака блокирали су мост на Тари.

Раније данас блокиран је магистрални пут Беране – Бијело Поље.

То је саопштено на скупу свештенства, верника и грађана код Блажовог моста у Подгорици, а потврдили су и посланици Демократског фронта (ДФ) у парламенту.

На скупу је саопштено и где се све окупља народ, а речено је и да је блокиран пут ка аеродрому, пут за Радановиће, као и да су људи почели да се окупљају у Будви, што је дочекано аплаузом.

Верници Српске православне цркве (СПЦ” из Пљеваља и Жабљака блокирали су мост на Тари

Свештеници све време читају молитву, а испред њих су полицајци који су на барикадма и спречавају пролаз до скупштине где је у току расправа.„Нека будућност овог скупа зависи од оних који су на мостовима и путевима, јер је сигурно хладније њима на мосту на Тари, него нама у Подгорици”, рекао је свештеник Предраг Шћепановић, преноси Танјуг.

Кордон полиције на Блажовом мосту и даље блокира пут ка центру града.

Окупљени грађани у близини моста певају „Ој, Косово, Косово”.

Протореј Радомир Никчевић рекао је раније да нема разилажења док написмено не добију потврду да ће до 8. јануара да се одгоди изгласавање Закона.

Одлагање гласање о закону тражио је митрополит Амфилохије у данашњем разговору с премијером Душком Марковићем, али договор о томе, како је обавештен парламент, није постигнут.

Принтскрин

Брајовић: Специјалци су ту због ДФ

Председник црногорске скупштине Иван Брајовић изјавио је да се у парламенту налазе специјалци са гас маскама, јер су, како је рекао, посланици Демократског фронта више пута најављивали да неће дозволити да се закон о слободи вероисповести изгласа „па макар морали да користе физичку силу”.„Ти људи су ту, јер смо данас чули разне поруке, између којих су и да се неће гласати о овом закону“, казао је Брајовић, преноси подгорички портал Антена М.

Он је то одговорио посланику ДФ Небојши Медојевићу, који је током расправе о закону констатовао да се у ходнику Скупштине налази 18 специјалаца са гас маскама.

„Председниче Скупштине, у кући у којој ви председавате у вашем холу имате 18 специјалаца са гас маскама. Шта је ово, каква сте ви влада бре, је ли ово полицијска хунта”, казао је Медојевић, преноси Танјуг.

Полиција одблокирала три пута код Подгорице

ПОДГОРИЦА – Црногорска полиција одблокирала је излазе из Подгорице и привела неколико особа, преноси портал Аналитика.

Полиција је уз помоћ „паука” одблокирала три путна правца – кружни ток код подгоричког аеродрома, Златицу, код ресторана „Три Бора” и Никшићки пут, наводи портал, преноси Танјуг.

Како се наводи, полиција је каменована у Зети.

У више црногорских општина у току су блокаде саобраћајница због најављеног усвајања закона о слободи вероисповести.

Ухапшени посланици опозиције, закон о црквама усвојен

ПОДГОРИЦА – Скупштина Црне Горе усвојила је рано јутрос, око 2.30 сати, Закон о слободи вероисповести.

За предлог тог закона гласало је 45 посланика, док није било гласова против ни уздржаних.

Претходно су одбијени сви амандмани које је поднео Демократски фронт (ДФ).

Седница Скупштине била је прекинута када је полиција привела посланике Демократског фронта, након инцидента у пленарној сали.

Туча у црногорској скупштини (Принтскрин Јутбјуб)

Законом је предвиђено да су државна својина верски објекти и земљиште које користе верске заједнице на територији Црне Горе који су изграђени, односно прибављени из јавних прихода државе или су били у државној својини до 1. децембра 1918. године, и за које нема доказа о праву својине верских заједница.

Прецизирано је да ће се у погледу постојања доказа о чињеницима примењивати доказна средства и правила доказивања у складу са Законом о управном поступку и супсидијарно Законом о парничном поступку.

 

   

Политика рс

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *