СРПСКИ ОПАНАК МОДНИ ХИТ

СРПСКИ ОПАНАК МОДНИ ХИТ У ЈАПАНУ, УСКОРО СТИЖЕ У АМЕРИКУ:Чувени “пироћанци” ће се извозити у цео свет!

Актуелно
Поделите
   

СРПСКИ ОПАНАК МОДНИ ХИТ У ЈАПАНУ, УСКОРО СТИЖЕ У АМЕРИКУ:Чувени “пироћанци” ће се извозити у цео свет!

“Нарочито је наш опанак популаран у модном свету. Имамо повећање тражње на тржишту Далеког истока, а данас смо договорили и повећање производње”, каже директор “Тигра” Владимир Илић

У Компанији “Тигар Обућа а.д.” договорен је извоз српског гуменог опанка за тржиште Јапана, а преко те азијске земље, из Пирота ће даље пут света опанак своје купце добити у Америци, али и у Тајвану, Вијетнаму, Кореји…

Након што је прошле недеље Компанија “Тигар” уговорила производњу и испоруку заштитних ватрогасних чизама намењених јединицама за ванредне ситуације НАТО-а, српски гумени опанак осваја Јапан, одакле ће се даље продавати купцима широм света.

Генерални директор “Тигар Обуће а.д.” Владимир Илић каже да је та компанија прошле године извезла мању “тест” количину у Јапан, а да је затим, српски гумени опанак доживео “бум” међу љубитељима моде, који су најчешћи купци овог српског бренда.

“Нарочито је наш опанак популаран у модном свету. Имамо повећање тражње опанка на јапанском и тржишту Далеког истока, а данас смо договорили и повећање производње”, каже Илић.

ОПАНАК КАО МОДНИ ХИТ: Наши гумењаци нашли своје место у свету модне индустрије
ОПАНАК КАО МОДНИ ХИТ: Наши гумењаци нашли своје место у свету модне индустрије

Прошле године Тигар је извезао 10.000 опанака, а Јапанцима је најбитније то што је реч о потпуно “ханд маде” производу.

Због нових уговорених послова, свих 1.200 радника ради у три смене и то је, каже Илић, нада за фабрику да превазиђе проблеме из прошлости.

Илић најављује и “лансирање” потпуно новог производа ове компаније, заштитних гумених блокова намењених за одбрану од поплава.

“Почели смо да лансирамо ваш производ и на друга тржишта, не само на тржиште Јапана, као што су Тајван, Вијетнам, Хонг Конг, Кореја”

Такуја, Шимакава, директор компаније “Белгоутте”
Директор сектора за увоз у Јапан у компанији “Белгоутте” Такуја Шимакава каже да са “Тигром” сарађује дуже од деценије и да је српски опанак популаран у Јапану, посебно међу онима који прате модне трендове.

“Почели смо да лансирамо ваш производ и на друга тржишта, не само на тржиште Јапана, као што су Тајван, Вијетнам, Хонг Конг, Кореја”, каже Шимакава.

Недавно су колеге из његове компаније у Америци на међународном сајму у Денверу, једном од највећих међународних трговинских сајмова у свету, представили српски опанак Американцима.

“Приказивали смо српски производ. Надамо се да можемо да проширимо и уведемо опанак не само на јапанско трзиште, него и шире, у Европу”, рекао је Шимикава обилазећи фабричке хале “Тигра”.

Посебно су Јапанци, истиче, одушевљени малом верзијом опанка намењеном деци.

Представник Амбасаде Јапана у Београду Такахиса Кангава указује да у последње време односи између Србије и Јапана постају све снажнији.

“Како популарност опанка у Јапану расте тако се и везе између Јапана и Србије ојачавају. Гумени опанак је један од најпопуларнијих производа из Србије за које су тренутно у Јапану заинтересовани”.

Извор&Фото: Тањуг

 

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *