СРПСКИ САБОРНИ ПАСО

Актуелно

Поводом најновије одлуке Владе Р Србије, донешене према предлогу чланова КЗ а истовремено консултаната приватних западних фармацеутских гиганата, Покрет Српске Саборности народу објављује следеће делове Устава и закона који штите народ:

1. Закон о заштити становништва од заразних болести, члан 2 нигде не прописује ношење маске нити наводи шта значи појам „маска“, а све што се примењује у пракси мора да буде регулисано законом и да тај закон буде у складу са Уставом. Такође, ниједна уредба нити закон не смеју да буду у супротности са Уставом. Према томе, уредба владе је неважећа.

2. Закон о заштити потрошача, члан 2, став 1 гарантује задовољење основних потреба и доступност најнужнијих роба и услуга сваком грађанину. То подразумева храну, одећу, обућу, стамбени простор, здравствену заштиту, образовање и хигијену. Уколико продавац ускрати нешто од тога купцу крши тај закон и свако има права да га пријави пореској управи на број 011/361-9900. Према томе, радници у радњама су дужни да услуже сваку особу без изузетака.

3. Закон о фискалним касама, члан 18, став 3 обавезује сваког трговца да изда фискални рачун сваком купцу за купљену робу/пружене услуге. Уколико продавац одбије да изда фискални рачун купцу, купац има право да купљену робу/пружене услуге не плати продавцу и о целом случају обавести пореску управу на број 011/361-9900. Према томе, купац има законско право да однесе робу коју је узео.

4. По члану 34 Устава РС, став 1 нико не може бити кажњен за дело за које нема законски основ, односно за дело које не постоји. У овом случају се то односи на мере које нису прописане законом.

5. По члану 25 Устава РС нико не може бити изложен нечовечном понашању или кажњавању. У овом случају се то односи на кажњавање за невакцинисање, која није прописана законом.

6. По члану 21 Устава РС је забрањена дискриминација било које врсте према било коме. Свако има право на законску заштиту без дискриминације. У овом случају односи се на све особе које не желе ковид пропуснице.

Што се тиче злостављања поводом свега овога на радном месту, државним установама или приватним објектима, као и од стране лица који су државни службеници и сл., објављујемо следећи правби додатак:

Члан 138 А став 5. Кривичног законика

Прогањање

(1) Kо у току одређеног временског периода упорно:

1) друго лице неовлашћено прати или предузима друге радње у циљу физичког приближавања том лицу противно његовој вољи;

2) противно вољи другог лица настоји да са њим успостави контакт непосредно, преко трећег лица или путем средстава комуникације;

3) злоупотребљава податке о личности другог лица или њему блиског лица ради наручивања робе или услуга;

4) прети нападом на живот, тело или слободу другог лица или њему блиског лица;

5) предузима друге сличне радње на начин који може осетно да угрози лични живот лица према коме се радње предузимају,

казниће се новчаном казном или затвором до три године.

Покрет српске саборности припрема СРПСКИ САБОРНИ ПАСОШ чији носилац потписује да је против глобалистичких агенди као што су ковид пасоши и тд.м

 

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *