Трагови Тројанаца

Трагови Тројанаца свуда око нас, лагали су нас да је то из средњег века, ово је истина

Археологија Забрањена Историја
Поделите
   

ХРВАТСКИ ИСТРАЖИВАЧ ТВРДИ: Трагови Тројанаца свуда око нас, лагали су нас да је то из средњег века, ово је истина (ВИДЕО)

Хрватски истраживач Домогој Николић тврди да су стећци, камени споменици, за које званична историја верује да су из средњег века, заправо остаци велике развијене цивилизације старе више хиљада година. По Николићу реч је о тројанским споменицима, чиме се он сврстао у ред оних који верују да се тројански рат водио на Балкану, а не у Малој Азији.

Подсећамо да разни истраживачи Троју лоцирају од Мале Азије па све до Неретве. Последњих година посебно су се афирмисале две теорије о Скадру као древној Троји, али и Троји надомак Београда.

Правда је недавно објавила текст о истраживачу Илији Огорелици који тврди да се остаци Троје налазе на тромеђи између насеља Рушањ, Рипањ и Липовачке шуме, код Београда.

Домагој Николић наводи низ разлога зашто срећци не могу бити средњовековни споменици, истичући да се они налазе на погребним гомилама које су старе и до 2000 године пре нове ере. Он каже да су мотиви на стећцима често кроћење коња, да су антички историчари Тројанце називали кротитељима коња.

Он у емисији “На рубу знаности” износи низ аргумената за своје тврдње. Стећага има око 70.000 на Балкану, на територији БиХ, Хрватске и Србије.

Домагој Николић тврди да је на једном од стећака пронашао симоболику која је заправо проказ тачног датума пада Троје који се, према његовим тврдњама, десио 23. априла 1183. године пре нове ере. Он каже да један од стећака који приказује ловца како лови кошуту, сунце како залази и месец на небу, меркур и венеру, као и жену са круном. Према Николићевом тумачењу реч је о приказу тачног распореда сазвежђња Ориона, Бика и Касипеје као и планета сунчевог система на дан пада Троје.

Погледајте целу емисију:

 

Извор: Правда

ПОВЕЗАНО

Хомерова Илијада је Илирска (Србска)

Троја је била у Србији!

У цара Тројана козје уши

РУМУНИ ШОКИРАЛИ ПЛАНЕТУ: На територији Србије се налазио град старији од Троје, цео свет трага за њим

Срби и Римско Царство

Илирија И Њен Владар Илија – Син Сербо Макеридова

Енрико Јосиф о Србима

Срби и Римско Царство

Срби и Римско Царство

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *