одбојкашице

Златне одбојкашице – Србија је првак света

Актуелно Спорт
Поделите

  

 

Одбојкашице Србије победиле су Италију и тако су постале шампионке Светског првенства у Јапану, одржаног ове године, а коначну победу оствариле су после пет одиграних сетова.
Наше одбојкашице су овом победом ушле у историју и постале светске првакиње, након што су поразиле Италијанке да по други пут, постану светске првакиње.
Одбојкашице су успеле да се опораве и да, након што су заостајале у сетовима два пута, дођу до преокрета и до невероватног успеха.
Србија је коначну победу остварила, по сетовима 21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12.
Наше “ латне девојке” овом победом су потврдиле класу јер су, после освајања Европског првенства 2017, сада освојиле и Светско. Наше одбојкашице су славиле у веома драматичном мечу који је скоро па немогуће описати речима и, после велике драме, постале најбоље одбојкасице на свету – светске првакиње.

Јако згрчено и успавано су ушле у меч, пре свих Тијана Бошковић, која се будила полако, али сигурно, и била кључна за победу у завршници меча.

Италија је имала беспрекоран пријем у првом делу игре и није допуштала Србији да дође до лаких поена преко контре, а Паола Егону је пренела добру форму из полуфинала на финални меч. Србија је ухватила бољи ритам у завршници, али прекасно и Италија је повела са 1-0.

Други сет почео је драстично другачије него први – Бранкица Михајловић је била разиграна, Бианка Буша неумољива на сервису, али и пријему, и Српкиње су лако градиле предност. На крају убедљива разлика и много боља игра него у првом сету, што је било најбитније.

Добру игру из претходног сета Српкиње су пренеле у наредни и његовом средином се „одлепиле“ на великих +6. Ипак, Италија се приближавала корак по корак. Kључни моменат тог дела игре десио се при резултату 21:19 када је Стефана Вељковић била јако близу аса, али су се Италијанке некако извукле. Од тог тренутка „искочила“ је Егону и Италија је повела са великих 2-1.

  

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.