https://www.tyllcz.eu/slot-demo/
https://www.tyllcz.eu/rtp-live/
За НАТО је СПЦ главна претња за довршавање посла на Балкану

Генерал Хоџис признао: За НАТО је СПЦ главна претња за довршавање посла на Балкану!

Православље
Поделите

Генерал Хоџис признао:
За НАТО је СПЦ главна претња за довршавање посла на Балкану!

   

Да је СПЦ трн у оку НАТО планерима знало се и пре, али чини се да је ово ипак један од ретких излета, када је неко од високо позиционираних војника САД

Генерал потпуковник Френклин Бен Хоџис, бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, казао је у недавном интервјуу за „Глас Америке“ да Србији и земљама региона „треба пружити подршку и заштиту од притиска Русије“, при чему је СПЦ означио као главну претњу за довршавање посла на Балкану.

Амерички генерал је, између осталог, указао да би, по питању решавања проблема Косова, Србији „требало помоћи да се одупре притисцима православне цркве везане за Русију“.

Да је СПЦ трн у оку НАТО планерима знало се и пре, али чини се да је ово ипак један од ретких излета, када је неко од високо позиционираних војника САД неувијено означио православну цркву као кључну сметњу за преобликовање мапе региона по атлантистичком моделу.

Наравно, главна „кривица“ СПЦ су њени традиционално добри и пријатељски односи са Руском православном црквом (РПЦ), па се Црква сада у очима Запада перципира као главни канал руског утицаја.

Као део шире стратегије обрачуна Запада са православљем, управо у том кључу могу се тумачити и прогон СПЦ из Северне Македоније, али и најновије појачане тензије и притисак на епархије СПЦ у Црној Гори. Што се потоњег тиче, утисак је да нагла идеја председника Црне Горе Мила Ђукановића о хитности обрачуна са СПЦ није потекла из његове главе, већ да је у питању само фрагмент укупне политике НАТО у региону, у његовом сукобу са православљем.

По оцени аналитичара и публицисте Војина Грубача, изјава бившег главнокомандујућег копнених снага САД у Европи, генерал-пуковника Френклина Роџерса, о неопходности да Алијанса „помогне“ Србији у обрачуну са сопственом Црквом је, пре свега – „скандалозна“.

– Она јасно показује да САД и НАТО у Српској православној цркви виде претњу и проблем, па и главног непријатеља за довршавање свога антицивилизацијског пројекта дробљења и разарања православних народа на Балкану. Нажалост, ова изјава је и упозоравајућа, јер сведочи да је можда већ обликован неки нови НАТО програм, са концепцијом удара на православне народе, и то не само на Балкану – каже Грубач.

Он додаје да ово није ништа ново, те да се слично дешава у Украјини и Грузији, а то је све касније послужило и као образац и формула за позната антиправославна дешавања у Црној Гори.

– Изјава генерала Роџерса је апсолутна потврда да је уцењени црногорски режим од НАТО функционера добио наредбу да по сваку цену крене против Православне цркве у Црној Гори, односно, против 99 одсто православних вјерника, Срба и Црногораца, који је сачињавају. Разлог таквог антиправославног пројекта НАТО није само у вишевековним везама са руском црквом, већ и у паничном страху Запада од Русије, која је добила трку у наоружању – сматра Грубач.

Саговорник је, ипак, мишљења да нема превише места за панику, те да се отворена порука високих званичника Алијасе – да у православљу виде проблем, може тумачити и као индикатор узнемирености западних елита.

– Запад и НАТО не схватају да се силом оружја не може борити против метафизике, те да им је та претпостављена битка против православних земаља и православља унапред изгубљена, као уосталом и против свих религија које су до сада нападали, а највише су до сада, то знамо – нападали земље исламске религије – каже Грубач.

Он, стога, предвиђа да ће антиправославни и антирелигијски концепт Запада, који је по многим показатељима већ доживео тежак пораз у Украјини, исти такав пораз доживети и у Грузији и Црној Гори, као и на читавом Балкану.

– После свега, Запад ће морати констатовати коначни резултат те приче, а то је – да су без икаквог ваљаног и здраворазумског разлога створили нове непријатеље у православним народима, и то исључиво својим антицивилизацијским потезима – закључује Грубач.

   

Извор Новости

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.tyllcz.eu/slot-demo/
https://www.tyllcz.eu/rtp-live/
https://www.irslawproblems.com/slot-demo/
https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/
https://drift82.com/togelsgp/