Кочевје - Титов најкрвавији злочин

Кочевје – Титов најкрвавији злочин

Злочини над србима Књиге
   

Кочевје – Титов најкрвавији злочин

Књига „Кочевје – Титов најкрвавији злочин“ је ауторско дело Боривоја Карапанџића, једног од најплоднијих србских писаца у дијаспори.

У овом делу аутор износи низ оптужби на рачун комунистичких комаданата из редова НОВЈ, који су наредили да се убије на хиљаде четничких бораца и цивила у Словенији током пролећа 1945. када су трајале завршне борбе за ослобађање Југославије, и мало после.

Оно што даје веродостојност из ове књиге јесте што је и сам аутор преживео масакр подно јулијских Алпа, па се успео склонити у Италију, а касније емигрирао у САД 1950. године, где је написао књиге о страдању четничких јединица које су се повлачиле ка Западу.

Ова књига говори о томе како су британски и амерички официри предали партизанима десетине четничких јединица, не желећи да их прихвате. Тако је само на Кочевском рогу, у југо-источном делу Словеније, општина Ново место, убијено 4.000 србских четничких војника, и још 1.000 руских белогардејаца. Поред тога, наводи се податак да је чак 6.000 четника из Црне Горе ликвидирано код Зиданог Моста, а међу њима и митрополит црногорско-приморски Јоаникије. На падинама Похорја, недалеко Марибора убијено је 8.000 четника из бригаде Павла Ђуришића.

Аутор у овој књизи наводи и податак, да је заробљене четнике у логорима посетио и Слободан Пенезић – Крцун, човек од поверења Јосипа Броза Тита. Крцун је као шеф ОЗНЕ однео из Словеније, списак са именима стрељаних четника на овим местима, и то је похрањено у Војном архиву Југославије, са ознаком строго поверљиво.

 

* * *

Боривоје Карапанџић је живео у Квиленду (САД), деценијама где се бори за истину о страдању србског народа у Другом светском рату. Писао је писма Слободану Милошевићу, Војиславу Коштуници, Борису Тадићу, Томиславу Николићу, док су били водећи људи у Србији, али нико му није одговарао. Његова жеља је била да државни органи Србије покрену истраге о ексхумацији гробница у Словенији 1945. године.

Ова књига је издата у Београду 2009. године.

   
Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *