Кока кола је отров и инсектицид

Кока кола је отров и инсектицид

Здравство
   

Кока кола је отров и инсектицид, неко нам је сипао дрогу у пиће.

Да ли знате да кока колу можемо да сврстамо у дрогу, врло је лако навући се на њу, а последице су вишак килограма и стомак као код труднице. Најмоћнији бренд на свету је Кока-Кола, 90 посто зараде улажу у рекламирање свог бренда. Дневно се конзумира 2 милијарде њених производа у 207 држава.

Шта мислите одакле слоган, кока кола и осмех?

То вам нећу рећи, довољно је да вам кажем да је кокаин избачен из састојака кока коле још пре сто година.

Зашто? Зато што није био потребан…

Ако боље размислите, запитајте се зашто је рецептура кока коле тајна и зашто нико до сад није успео да копира формулу. Тренутно само два човека на свету зна формулу, и никад не путују истим авионом. Тајна се чува.

Сматра се да је компанија Кока Кола осмислила већину адвертајзинг кампања које данас познајемо. За овај бесплатни купон се мисли да је први купон икада направљен.

Кока кола отров и инсектицид
Кока кола је отров

Датум стварања кока коле се сматра 8. 05. 1886. када је апотекар Џон Пембертон пробао да направи лек за главобољу. Џон је помешао, као главне састојке, екстракте из две биљке, јужно америчке Коке и афричке Коле. Овај лек је продаван по 5 центи.

Убрзо, лек је постао изузетно популаран због ефеката кокаина и кофеина које је садржао, и преписивао се за главобољу, малаксалост, недостатак воље, слабост, стомачне тегобе…

Није ни чудно, јер су три чаше кока коле имале кокаина у себи идентично једној дози данашњих кокаиномана. Пацијенти су се осећали јачим и полетнијим, а главобоља је нестајала.

Џон Пембертон је од 1888. година почео да продаје свој бизнис разним партнерима, међу којима је био и бизнисмен Аса Цандлер, који коначно, 1891. откупљује сва права уз укупне трошкове од 2300 долара.

Почетком 20. (1903.) века кока кола је морала да избаци кокаин из састојака, али су зато појачали присуство кофеина који је такође стимулатор, али није забрањен. Кока кола садржи 19,6 мг кофеина у 200 мл течности (једна чаша).

Од тада кока кола има сличну рецептуру коју и даље чува у тајности, али се сходно савременим трендовима мењају заслађивачи, чисто да кока кола не би зависила од цене шећера на тржишту, али о томе мало касније.

1919. Цандлер Кока кола компанију продаје Ernest Woodruffu за 25 милиона долара.

Данас се вредност компаније процењује на скоро 200 милијарди долара, са годишњим приходом од преко 48 милијарди. Запошљава широм света 146000 људи. Најпрепознатљивији је бенд (97% популације препознаје лого). Сваке секунде се попије преко 10000 кока колиних производа.

Интересантно је то, да је Coca-Cola Company држава, са годишњим приходом од преко 48 милијарди долара била би на 76. месту од 195 држава, значи моћнија од 120 држава.

Кока кола је корисна и може се употребити за гомилу ствари. Ајде да се позабавимо чему кока кола данас може да користи.

Кока кола је отров, али „користан и јефтин отров“. Чему све кока кола може да користи?

Скоро да не постоји на свету, тако користан производ као што је Кока Кола. Оправдно, због свега што можете урадити са Кока Колом она је стекла репутацију коју има.

Очистите загорелу шерпу са Кока Колом

У загорелу шерпу сипајте Кока Колу тако да покрије загорела места, оставите да делује пола сата, и након тога сунђером уклоните нечистоће.

Ово је могуће, захваљујући киселини коју Кока Кола поседује.

Очистите од рђе и патине старе новчиће, накит или есцајг Кока Колом

Киселина којом Кока Кола обилује такође можете да очистите новчиће и металне предмете које захватила рђа, те да им дате првобитни сјај. Такође је можете користити уколико немате поред себе WД, за одвртање зарђалих шрафова.

Кока Кола да вам цвеће буде јаче

Мало кока коле у саксију са цвећем или вазу, у значајној мери ће вам опоравити цвеће. Све то захваљујући шећеру који се налази у кока коли.

Уклоните масне флеке кока колом

Фосфорна киселина из кока коле је идеална за уклањање масних мрља са ваше одеће. Биће довољно да натопите мрљу петнаестак минута и да касније оперете тканину на уобичајен начин. Такође можете са кока колом и да очистите и уље са пода, од гараже рецимо. Попрскајте под и оставите да делује неко време, па онда исперите са цревом.

Одмрзавање ветробранског стакла

Одмрзавање ветробранског стакла са мало кока коле ће вам помоћи да скинете лед са шоферке.

Кока кола, спас за опекотине од медуза

Тренутно актуелније од одмрзавања стакла је сазнање, обзиром да иде лето, да за олакшање болова од опекотина медуза можете да искористите кока колу, наравно не да је попијете него сипате на опечено место.

Лако чишћење прозора са кока колом

Са кока колом можете очистити прозоре. Лимунска киселина које има у кока коли омогућава брзо и лако одмашћивање.

Очистите свој акумулатор уз помоћ кока коле

Као што сте видели да са кока колом можете очистити старе новчиће, исто тако кока кола је идеално средство за чишћења клема на акумулатору.

Кока кола је и одличан инсектицид

Уколико имате много буба у некој просторији или дворишту једноставно сипајте кока колу у чинију и оставите. Шећер из кока коле ће их привући а киселина убити.

Кока кола за савршене локне

Изветрелу Кока колу сипајте у косу и после пар минута је исперите и ваше локне ће изгледати савршено.

Жвака у коси и кока кола

Жваку улепљену у коси није лако уклонити. Али је ту кока кола! Наквасите мало то место где је жвака и проблем ће бити решен.

Уклоните флеке од крви са одеће и тканине

Кока кола успешно уклања флеке од крви са одеће и тканине. Занимљиво је и то да америчка полицијска патрола, у неким савезним државама, са собом носи по два галона кока коле како би ефикасно чистили крв са асвалта после саобраћајних незгода.

Значи употреба кока коле може бити широка, а да ли је добра и за пиће, осим што је заразно укусна? Да видимо какав је њен ефекат по уношењу.

Шта се догађа у нашем телу кад попијемо кока колу?

10 минута након што попијемо кока колу уносимо отприлике 10 кафених кашичица шећера што је препоручена дневна доза шећера.

Кад би одједном унели толики шећер у организам било би нам мука. То се не дешава јер довољна концентрација фосфатне киселине ублажава тај ефекат.

20 минута након што попијете кока колу количина шећера у крви нагло скаче, узрокујући инсулинску експлозију. Јетра тада реагује тако што све шећере које нађе у крви претвара у масноће.

40 минута након што сте попили кока колу кофеин је у потпуности апсорбован. Шире вам се зенице, расте вам крвни притисак, ваша јетра пумпа још више шећера у ваш крвоток. Рецептори аденозина у мозгу су сада блокирани, што спречава осећај вртоглавице.

Убрзо након тога ваш мозак појачано производи серотонин који вас доводи у благо еуфорично стање.

60 минута касније фосфорна киселина везује калцијум, магнезијум и цинк из црева, убрзавајући рад организма. Хемијски ово је смеша великих количина шећера и заслађивача, и у овом периоду је повећано уринарно излучивање течности.

Сада избацујете сав магнезијум, цинк и калцијум који сте претходно унели исхраном тако неопходне вашем организму и костима.

Уз веома важне микроелементе које сте требали да апсорбујете, ви избацујете и огромну количину течности. Долази до шећерног колапса и једноставно морате да поправите стање. Ако сте навикли на кока колу, то ће вам бити најлакши начин, а богами, кока кола баш прија.

Да ли знате да кока колу можемо да сврстамо у дрогу, врло је лако навући се на њу, а последице су вишак килограма и стомак као код труднице.

Кока кола је отров и инсектицид! Које све супстанце се налазе у кока коли?

Све би било лепо да је ово пиђе природно и да не садржи многе хемикалије.

ФЕНИЛАЛАНИН (Phenylalanine) – Утиче на лучење СЕРОТОНИНА (хормона среће) и изазива зависност.

ФОСФОРНА КИСЕЛИНА (Phosphoric acid) – Е338 – Смањује густину костију, јер везује калцијум и магнезијум и ствара соли које се не апсорбују. Такође изазива болести бубрега, као и стварање камена.

НАТРИЈУМ ЦИКЛАМАТ (Sodium cyclamate) – Е952 – Вештачки заслађивач који је 1969. ЗАБРАЊЕН, јер је откривено да формира канцерогену материју у организму.

АЦЕСУЛФАМ К (Acesulfame potassium) – Е950 – Вештачки заслађивач за који се тврди да није довољно тестиран пре пуштања у употребу и за који се сумња да је канцероген.

АСПАРТАМ (Aspartame) – Е951 – Сумња се да је штетан за мозак и да изазива тумор.

КОФЕИН (Caffeine) – изазива зависност.

НАТРИЈУМ ЦИТРАТ (Sodium citrate/Trisodium citrate) – Регулатор укуса је у ствари анестетик (за језик) и антикоагулант

НАТРИЈУМ БЕНЗОАТ (Sodium benzoate) – Е211 – Конзерванс, који може да реагује са Витамином Ц и формира Бензен, чија су канцерогена својства позната. Такође утврђено је да ова хемикалија изазива ћелијско оштећење, јер утиче на ДНК митохондрије.

2007. је откривено да натријум бензоат (Е211) изазива хиперактивност и смањење интелигенције код деце.

Према овим истразивањима ИQ опада и до 5.5 поена. У Кока-Коли су изјавили да ће обуставити употребу Е211 “чим се пронађе адекватна замена”. Наравно, није кока-кола једина која има ове састојке у себи, али “Зеро кока кола” у себи нема ништа друго.

АСПАРТАМ – Е-951 – Један од најопаснијих, а на жалост и најдоступнијих додатака храни. Наиме аспартам је вештачки заслађивач који је 2000 пута слађи од шећера (1 кг аспартама замењује 2 тоне шећера), а истовремено је нискокалоричан. Због тога је идеалан за све “sugarfree” производе (типа Орбит жваке, Кока Кола, Пепси и остале газиране сокове).

Проблем настаје кад се уноси у организам, јер овај заслађивач на температури људског тела постаје отрован као нпр. цијанид. Најгоре је то што има закаснело дејство (тј. последице се осете годинама након узимања, јер се константно таложи у организму). А директни је изазивач мултиплекс склерозе и лупуса (а по некима и канцера).

Е сад, то је све било и биће, али шта ново доба доноси?

Ново доба. Заслађивачи без шећера. ГМО шећер

Поред све муке и зависности коју нам ово, најпопуларније пиће, доноси, у новјије доба имамо проблем и са заслађивачима који су због профита ГМО.

Да би кока кола била јефтинија, уместо шећера се користи високо фруктозни кукурузни сируп ( high fructose corn syrup – HFCS ) који се добија од генетски модификованог (ГМО) шећера. У свету се врши велики притисак на кока колу да је етикетира као ГМО.

Аспартам је такође још један заслађивач који је ГМО, а производи се уз помоћ ГМО бактерије.

Многе студије ХФЦС доводе у везу са тешким оболењем дијабетесом типа 2. Истраживачи са Унивезитета Оxфорд су дошли до заклучка да је дијабетес типа 2 за 20% заступљенији у земљама у којима се користи ХФЦС у храни и пићима.

Средство за бојење 4-МЕИ (метилимидазол) је канцерогено

Средство за бојење 4-МЕИ (метилимидазол) је у калифорнији стављено на листу канцерогених производа тако да ће Кока кола и Пепси морати да мењају рецепт. То јест да уклоне састојак 4-МЕИ који се поред ових пића налази и у соја сосесевима и неким врстама пива.

Тестирања на животињама су показала да ово средство може потенцијално да буде канцерогено и да изазове тешка обољења, као што су рак плућа, рак јетре, леукемија…

Дакле медицина, хемија, биохемија и сродне науке су јединствене у једном – с обзиром на састав и познато хемијско и физиолошко дејство састојака, кока-колу (као и сва газирана безалкохолна пића уопште) дефинитивно и за сва времена треба избацити са списка намирница које конзумирамо! И дефинитивно, кока кола је отров!

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *