КРТИЦЕ ИЗДАЛЕ СПЦ

КРТИЦЕ ИЗДАЛЕ СПЦ! Сорош на богословском факултету, ВЛАДИКЕ ЗАТЕЧЕНЕ

Православље
Поделите
   

КРТИЦЕ ИЗДАЛЕ СПЦ! Сорош на богословском факултету, ВЛАДИКЕ ЗАТЕЧЕНЕ

Вишегодишња отворено агресивна кампања спољњег непријатеља и НВО сектора против Српске православне цркве кулминирала је последњих месеци када је прешла у једну од последњих фаза: они којима је СПЦ трн у оку, учинили су све да окупирају Богословски факултет, покушавајући да еминентну институцију претворе у регрутни центар оних који раде на разбијању православља!

Kако наша редакција сазнаје, Фонд за отворено друштво иза којих стоји Џорџ Сорош и посестринска им организација, Београдска отворена школа, нису штедели средства како би се инфлитрирали у ову институцију и тако задали озбиљан ударац Цркви: помоћ у томе добили су од корумпираних професора који су веома радо и без пуно премишљања мењали веру за обилну и луксузну вечеру која им је понуђена!

Према информацијама које смо добили од нашег инсајдера, хонорари за лојалност новим газдама кретали су се између 20 и 120 хиљада евра, а да је сваки цент исплатив видело се у мају 2012. године када је чак 12 теолога, супротно учењу Цркве, иступило јавно и без дозволе, бранећи неодрживу Дарвину еволуистичку теорију у коју сумња и аргументовано је спори и све већи броја атеиста широм света!

Потпуно очекивано и у складу са планом, професори су простор добили на медијима као што су Н1 (српска експозитура ЦНН) и сличним антидржавним гласилима, који по правилу имају негативан став према СПЦ.

Људи који су читав живот посветили вери, којима се и професија базира на вери и којима је Свети писмо фундамент деловања, без трунке срамоте, тада су изјавили:

„…Свето Писмо, дакле, није, нити може бити, схваћено као уџбеник или коначни арбитар било које научне дисциплине. Притом, текстови о стварању из Kњиге постања чак ни жанровски не одговарају научном тексту.

Због свега тога, ови теолози су уверени да алтернатива једној научној теорији може бити само друга научна теорија…“

Саговорник наше редакције, иначе сарадник Православног богословског факултета каже да је овај клан расколника све јачи и да су у једном моменту практично преузели институцију, претварајући је у сушту супротност онога што је била и требал бити.

-Сви смо били изложени притисцима, уценама, непристојним понудама, ко год није желео да прихвати нове догме, по мери Сороша и дружине. Ситуација је била неиздржива, а није се било коме жалити – каже наш саговорник који није желео да открива идентитет.

Он додаје да су подмазани побуњеници не само заштитнике, него и менторе имали у неким моћним људима у Цркви, као што су медијски све присутнији Владика Григорије или Владика Максим који је недавно био у центру пажње покушавајући да лажним Уставом америчку Цркву одвоји од Матице у сваком смислу, стварајући тако организацију унутар организације.

Kако незванично сазнајемо, држава се није отворено мешала у ове процесе и сукобе поштујући аутономију Цркве, али су безбедносне структуре забележиле више стотина инкриминишућих преписки и разговора не само између споменутих Владика и невладиног сектора, него између и професора и налогодаваца.

Све је ово забележено у класификованом досијеу „Мантија“ који крије тајну покушавања разарања СПЦ, које је посебно на снази последњих месеци, са појачаном тенденцијом од увођења ванредног стања и пласирања „афере причешће“, посебно преко медија који отворено раде против српских интереса.

   

Недељник Афера: Нина Стојановић
Извор Националист

Запратите нас

Фејсбук коментари

1 thought on “КРТИЦЕ ИЗДАЛЕ СПЦ! Сорош на богословском факултету, ВЛАДИКЕ ЗАТЕЧЕНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *