проф др. Алек Ј Рачић

МИГРАНТСКА КРИЗА -интервју са академиком Алеком Ј Рачићем

Актуелно
Поделите
   

Мигрантска криза траје већ 5год.,а власт у Р Србији се с њом безуспешно носи. Број миграната у нашој земљи је све већи а инциденти све учесталији, тако да су грађани чак организовали народне патроле. Од парламентарних странака је само српкска радикална странка више пута у парламенту износила јавне протесте и предлоге, док се остали солидаришу с наводним европским вредностима. Питали смо председника здравственог савета српске радикалне странке, проф.др Алека Рачића, за мишљење о мигрантској кризи:

-Та криза је пре 5год.вештачки изазвана због наводних ратних дејстава на блиском истоку. Истовремено је одмах забележен феномен одласка избеглица у далаке земље европског континента уместо у регион где има богатих земаља, пре свега на арабијском полуострву. Када је руска федерација ушла у војни сукоб са исламском државом откривене су многе чињенице. Прва и основна је да је исламска држава формирана и потпомогнута од земаља НАТО алијансе које су и нас бомбардовале. Када је исламска држава војно поражена од Русије дошло је до бежања њене војске пре свега у земље окружења, а затим даље према европском континенту. Занимљиво је да док је трајао ратни сукоб није било толиког егзодуса избеглица као после окончања ратних дејстава, те и то да није било жена и деце већ пре свега војно способних мушкараца.

Да ли је цео мигрантски процес руковођен из неких центара моћи:

-Наравно, то је више него очигледно јер смо овде по Београду приметили да избеглице користе платне картице на које им је пред пут у Европу неко уплаћивао и по 10.000$. Здравствени савет СРС је под мојим председавањем још 2016.год.упозорио на то, али и на још неке чињенице о мигрантима. Са аспекта здравства, ти људи нису пролазили никакве контроле а познато је да на блиском истоку владају болести некарактеристичне за европску популацију. Уместо похвала за такве закључке и ја и други људи из здравствемог савета СРС тада смо доживљавали прогон за наводне расистичке идеје све док није дошло до ове пандемије, па су се неки узели у памет да је реч о струковном знању а не расизму. Посланици СРС су више пута јавно у скупштини Р Србије износили закључке здравственог савета СРС о опасностима које грађанима прете од миграната, али без одјека власти због наводних проевропских вредности од којих су у овом случају одустале чак и неке чланице ЕУ које су оснивачи ЕУ. Такође сам упозоравао да је светска здравствена организација дужна да води бригу о здрављу миграната а не министарство здравља Р Србије, али овде није отворен ни једна база светске здравствене организације за мигранте, већ сам само због тих изјава ја имао проблема и на радном месту и у приватном животу. Дакле више него очигледно је да су потписани некакви споразуми за мигранте на које нас је европска комисија натерала а који су штртни за наш народ и државу, па свако ко на то укаже-страда!

Шта ми сад можемо да урадимо:

Пре свега треба да се обелодане акти који су потписани у име Р Србије за мигранте, али то тешко да ће власт урадити јер је очигледно да ту има по нас штетних детаља. Онда се у некој новој власти сазове правна комисија која анализира потписана документа и установи која су била против нашег Устава и важећих прописа у Р Србији. Европској комисији и осталима којима је потребно пошаље се образложење те комисије за раскид таквих докумената са наше стране због кршења домаћих правних норматива. Без тога ситуација са мигрантима у Р Србији ће се погоршавати. Народ пред очим има примере земаља ЕУ у окружењу које боље воде бригу о свом народу и држави, истовремено суспендујући прописе ЕУ на својој територији кад се осећају угроженим, док ми то не смемо иако нисмо као они чланица ЕУ, то се зове политички дилетантизам!

   
Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *