српска војса куманово

Престони датуми србске историје 20. века

Ватикан Историја
Поделите
   

Двадесети и почетак двадесет првог века су године унапред смишљеног, ненавидничког геноцида над срб(п)ским народом!!!

НАТО пише хашку историју Срба, а то је део неоствареног сна зверске организације, државе Ватикан, од косовског боја, па до данас! Пошто Турци нису уништили Србе, ни биолошки ни духовно, како су се надали у зверској организацији, држави Ватикан, то је у подрумима Сикстинске капеле направљен план за уништавање срб(п)ског начина живота и његове Свете Православне Цркве! Кренуло се са измишљањем нација!!

Ватикан је за извршење тог плана припремио, крајем деветнаестог века, Аустроугарску монархију! У прве редове своје војске, Аустро-угари су убацили Хрвате и муслимане, који су, духовно умирући на ногама од сазнања да су срб(п)ски конвертити, горели од жеље да се оките срб(п)ским главама! Срби су библијски страдали у два светска рата! У Првом су, бивајући директни извршиоци у име Аустро-угара, Хрвати и муслимани, обучени у Аустроугарске униформе, повешали западну Србију, у Другом су Немци и њихове зле копије Хрвати, што побили, што отерали стотине хиљада Срба у логоре смрти, на челу са Патријархом Гаврилом Дожићем и Светим Владиком Николајем Срб(п)ским! Утамничен прво у манастиру Војловица, Свети Владика Николај је тешио остало свештенство: „Бол је неизбежан, а патња је ствар избора! Кад немам никога око себе и уз себе, тада сам најјачи, јер имам само тебе, Господе“!

На крају тог рата, ујесен четрдесет четврте и у пролеће четрдесет пете, комунисти су листом стрељали „грађанску Србију“! Прво су убијали човека, а онда човека у човеку! Упоредо са тим су побили, према подацима СПЦ, око 2.200 свештеника, на чија места у парохијама су довели скојевце, као парохе, и скојевке, као „попадије“! Почела је прва фаза духовног геноцида над Србима!!!

Сва ова срб(п)ска пострадања изнедрила су много датума у којима су срб(п)ске мајке црним марамама обележавале Пострадања и Геноцид и сузним Молитвама заузимале место на Христовом узглављу! Смрт им је била лакша од суза, метак не боли, као суза!

Сваки је датум био важан, разликовао се само по броју Пострадалих! Број пострадалих је био већи што је срб(п)ска невиност већа била! А крајем двадесетог века Срби су стигли дотле да се, под геноцидним ненавидништвом римокатоличког света, зацарила изрека: „Свако је невин, док се не докаже да је Србин“! Главну ролу су одиграли Американци и Британци! Америка је постала савест човечанства!
Кад се Америка закашље, цео свет добије грип, а демократија америчка саветује подигнутим прстом, који прети: „Демократија је кад свако може да каже шта Америка мисли“!

Октобар месец је период у коме је дошао крај вишевековне трагедије и почетак нове, која, опет, вековима може трајати! Датуми 9. октобар и 26. октобар су два најзначајнија датума у срб(п)ској историји двадесетог века! По мом мишљењу…!!!

9. октобар 1934.г. је директна последица 26. октобра 1912.г.

До сада ниједан срб(п)ски историчар није покушао да нађе везу између ова два датума! Бацам им рукавицу у лице! Нису научени да знају: ако је тешко трпети, није тешко памтити! А људи се памте, док траје сећање на њих! Срб(п)ски историчари су се углавном, последњих деценија, бавили претварањем шодера у драго камење! Учени су да је увек нешто „застарело“, „он је прошлост и нека тамо и остане“, да га је „прегазило време“, а нису разумели да „стари ексер греду држи“!

На Берлинском конгресу Србији је одузето право на Косово поље и Метохију! Председник српске владе Јован Христић задовољио је жеље Обреновића, којима је Шумадија била довољна за Србију! Обреновићи никада не би ослобађали Косово поље и Метохију! Зато су у срцима свих комуниста! Србима је ослобађање Косова поља и Метохије био животни сан! Испуњење Лазаревог завета био је Начин Живљења српских генерација током пуна четири века!

Милош „Велики“ је убио Карађорђа, ставио турбан на главу и теменао и „водао опанке“ Турцима! Свети Цар Лазар то није урадио 1389.г., није ставио турбан и клекао пред Амурата, већ је изнео главу своју на пањ! Да је Карађорђе остварио оно због чега се вратио у Србију, било би више мртвих срб(п)ских глава, али, тврдим: данас не би било Ислама на Балкану!!!

У марту 1912.г. британски амбасадор је у аудијенцији код регента Александра! Надмени Британац, као и сви Британци, био је обазрив: „Ваше Височанство, чини нам се да сте ви Звечан већ прелетели“?! Регент га је неко време у очи гледао, а онда му се насмешио крајичком усана: „Екселенцијо, ми смо Звечан давно прелетели, сад гледамо, где да се спустимо“!

А на Видовдан 1912.г. регент Александар Први Карађорђевић је изрекао: „Ниједан Србин не може да оде уздигнуте главе на очев гроб, док су Косово поље и Метохија под турском окупацијом“!

„26. октобар 1912.г.!!! Подне! Газиместан! Краљ Петар Први Карађорђевић, Ослободилац и командант Прве Армије, регент Александар Први, још увек „само ђенерали“ Путник, Степа, Мишић и Бојовић, пуковници Јуришић-Штурм, Кајафа, Васић, па све до последњег војника, клекли су пред срб(п)ског Патријарха Лукијана Богдановића и срб(п)ско свештенство, на месту где је Милош Обилић у директном двобоју убио Мурата, а није га, како лажна историја прекраја чињенице, убио на превару, док су срб(п)ски витезови, које су предводила браћа Оливер и Дамјан Крајимировић, мачеваоци, победници мачевалачких турнира са разних европских дворова, до последњег посекли Муратове мачеваоце!

„Патријарх Лукијан Богдановић и свештенство подигоше руке ка небесима:
-Господи помилуј…!!!
„Од Краља Петра до последњег војника, сви скидоше капе, а низ лица им се сливаху сузе“, писао је Милан Ракић! Мајор Пурић клекну, пољуби земљу, скиде шапку, па викну кроз плач:
-Мој отац је сво имање продао да ја завршим војну академију и постанем осветник Косова!
Капетан Мишковић гласно прозва:
-Редов Милан Ракић, иступи два корака!
Редов Ракић иступи, а капетан командује:
-Дедер, роде мој, изрецитуј оно твоје „На Газиместану“!
Песник рецитује своје стихове, војска се крсти уз сузе, плакао је и четнички војвода Вук, највећи срб(п)ски јунак двадесетог века, а небеса одјекиваху“!!! (Прича из мог романа „Три дуката“!)!

Кад су вести са Газиместана стигле у Ватикан, папа је у дивљем, сатанистичком бесу, демолирао своју канцеларију! Како су савременици оставили сведочења, папиним сарадницима је требало две недеље да канцеларију врате у првобитно стање. Ослобођење Косова поља и Метохије од Турака је била чињеница коју Сикстинска капела није могла да прихвати, јер је то рушило све њене планове! Западњаци су избегли да дођу на Видовдан 1389.г.! Још теже им је пала чињеница да је у Велики рат Краљевина Србија ушла са Косовом пољем и Метохијом, као ослобођеним својим делом! Отето је враћено!

Ватиканске звери су то памтиле и дочекале су моменат у Другом светском рату, када је 9. августа 1944.г. папа Пије 12 у Сикстинској капели уприличио састанак са Черчилом и Ј. Б. Титом! Тада је папа издиктирао Ј. Б. Титу које задатке мора да изврши, када дође на власт! Оновременици сведоче о тридесет и три обавезе које је Ј. Б. Тито морао да изврши! (Христос је распет у 33-ћој години живота)!

Први задатак му је био да Срби не ослободе Косово поље и Метохију, па је Ј. Б. Тито пресвукао бугарске фашисте у партизанске униформе и они су ослободили Косово поље и Метохију, рачунајући и територију од Вучитрна на север, до Ј(еее!)риња (област била шесто година власништво срб(п)ске књегиње Јерине Бранковић), која је до педесетих година била територија Рашке, а онда ју је срб(п)ски комуниста Петар Коњ Стамболић утопио у (Косово!) и Метохију, као и неке подкопаоничке делове, уз образложење „да другови Шиптари имају дрва за огрев“! Срб(п)ски партизани су у ослобођена места на Космету улазили седам дана после ослобођења! Тим партизанским јединицама су придодавани и пресвучени балисти, па су те јединице деценијама после рата приказиване као „косовско-метохијске бригаде“! Те сатанске комунистичко-ватиканске лагарије су претваране у део „опште-југословенске народно-ослободилачке борбе“, која није била ништа друго до уништење православно-срб(п)ског начина живота!

За многе народе важи: удри по трави, док змија не побегне! За Србе не важи! Римокатоличка аждаја је спремила освету Карађорђевићима! Спремили су себи корисне идиоте, извођаче радова! Вођа фашистичке Мађарске Хорти постаје члан британске обавештајне службе 1918.г., Бенито Мусолини то постаје 1919.г., а Анте Павелић 1926.г. Европски фашисти се удружују да, под британским патронатом, убију тада једног од најзначајнијих европских владара, југословенског Краља Александра Првог Карађорђевића!!!

Марта 1932.г. генерални секретар Комунистичке партије Милан Горкић (право име Јосип Чижински), у листу „Комунист“ јавно позива „све хрватске народне масе да помогну усташки покрет у ослобађању од великосрпског хегемонизма“!

   

У пролеће 1933.г. Загреб се спрема за дочек Краља Александра Првог Карађорђевића и Краљице Марије! За то време у мађарском војном логору „Јанка Пуста“, усташе, ВМРО-вци и „хортијевци“ се обучавају да убију Краља Александра! Њега ће на железничкој станици „убити“ Петар Ореб и Јосип Беговић! Седају у трамвај, али његова задња станица је удаљена две станице од уобичајене! Воз са Краљем и Краљицом стигао је раније! Ипак, Петар Ореб има шансу да пуца у отворен аутомобил са Краљем и Краљицом! Око себе види озбиљна лица грађана, али и озбиљна лица војске и полиције! Петар Ореб губи храброст да пуца! На саслушању је изјавио да су га учили „да је око Краља све нека дјечурлија, али када сам видио војске, нијесам се усудио потегнути оружје“!
После неуспелог атентата, Краљ Александар, схватајући да се фашистичка неман шири Европом, пише брату Павлу Карађорђевићу: „Нема ми друге, него да заратим са тим фашистичким подлацима“!
У то време Хитлер је тек ступао на власт, а читава Европа је схватила да су Краљ Александар и Краљевина Југославија прве бране наступајућем фашизму! Тог Краља Александра, комунисти су назвали „клерофашистом“, а његову власт „монархо-фашистичким режимом“! Краља Александра убише фашисти, 9. октобра 1934.г., а Патријарха „клерофашистичке“ СПЦ Гаврила Дожића и најзнаменитијег владику, потоњег Светог Николаја Срб(п)ског, фашисти одведоше у Дахау!

Када Срби буду владали Србијом, онда ће и срб(п)ском народу бити објашњена повезаност 9. октобра и 26. октобра! Ова два датума су у директној вези са Косовом пољем и Метохијом! 26. октобар је дан ослобођења од турског ропства, а 9. октобар дан почетка пада срб(п)ских земаља у ропство зверске организације државе Ватикан, која је то учинила путем владавине компартије, а данас то чини уз помоћ фашистичке војне алијансе зване НАТО-пакт! Ову ИСТИНУ ће, убрзо, срб(п)ски народ морати јавно да изговара!

А ко је данас на власти у суседним земљама? У Северној Македонији се мењају, час социјал-демократе (синови и унуци комуниста!), час ВМРО-вци (синови и унуци „бугараша“, директних убица Краља Александра!)! У Црној Гори су на власти „демократски социјалисти“, (синови и унуци црногорских комуниста)! У Босни и Херцеговини, у оба идентитета су на власти синови и унуци комуниста, а у „федерацији“ и синови усташа и ханџара! У Хрватској су на власти синови и унуци усташа, а понекад и социјал-демократе, синови и унуци комуниста!!! Паметном човеку „сто речи доста и оригинал фотографије“! У земљама, суседима Србије, на власти су синови и унуци УБИЦА КРАЉА АЛЕКСАНДРА ПРВОГ КАРАЂОРЂЕВИЋА, ВИТЕШКОГ КРАЉА!!! Ко уме да размисли, схватиће неумољиву историјску истину!

Питаће неко: а шта је са Србијом? Чији синови и унуци су на власти и у опозицији? Срби, дајте сами себи одговор, не морају све књижевници да вам кажу!!! Рашчепркајте историчари по пепелу срб(п)ском, можда ћете наћи искру срб(п)ске истине!

Око Србије и њеног Косова поља и Метохије је направљен бункер! На бункер се голорук не иде! Најјаче оружје против бункера је ИСТИНА! Срб(п)ство гори пламеном ватром за Косовом пољем и Метохијом! Пламен прође, а пепео остаје, али увек остане у пепелу и мало жара, да се ватра опет разгори!

Како је могуће да никоме међу Србима не пада на памет проста чињеница: 26. октобар је дан када су СРБИ ОСЛОБОДИЛИ КОСОВО ПОЉЕ И МЕТОХИЈУ?! Од тог дана, „нема мртве турске руке под срб(п)ским вратом“, како се вајкао Његош, нема санџака, нема вилајета, нема турбана, има само Бошњака и Шиптара и нека су нам ЖИВИ И ЗДРАВИ и уздрављу их носили, у срб(п)ским земљама Рашкој и Косову пољу и у Метохији!!!
Последњи је час да се проговори о сакривеној истини која је скривана од генерација срб(п)ских! Зарад 7529.г. по срб(п)ском календару о коме нико од срб(п)ских интелектуалаца не сме да пише! Онима који су до сада говорили и писали, верујем да би Вук Караџић саветовао: „Не пиши, као што говориш, молим те“! Они који знају, морају проговорити, онако како су саветовали Свети Оци: „Говори истину и посрами ђавола“! А оне, које је страх да кажу и оно мало што знају, а волели би да проговоре, морамо охрабрити са: „Да би видео дугу, мораш прво покиснути“! Срб(п)ска истина је ухапшена и живи у самици мрачног подрума! Морамо је ослободити ропства и извести је на сунце слободе!

26. октобар 1912.г. (по мени: најзначајнији датум срб(п)ске историје 20. века!) и 9. октобар 1934.г.(по мени: најтрагичнији датум срб(п)ске историје 20. века!), срб(п)ска наука, просвета и култура морају, по важности, воздигнути на пиједестал престола! Још су Турци Србе прозвали „језик-народ“, јер су схватили да Срби имају писану, дуговременску историју! Турци су били писмен народ, па су и разумели оно што су затекли међу Србима! Могли су то Срби, јер су били краљевски, саборни и домаћински народ! Истина им је била суштаственост и начин живота, јер истина пева своју песму и увек дође по своје, а ИСТИНА ЈЕ ИСУС ХРИСТОС!!!

.
Аутор: Зоран Д. Милојевић

   
Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *