рас

РАС академија је постала богатија за још једног члана

Актуелно Друштво
Академик Љубомир Јованов Перуновић – нови члан РАС академије, повереник академије за Црну Гору
У суботу, 27 октобра, РАС академија постала је богатија за још једног уваженог, истакнутог члана, академика Љубомира Јованова Перуновића, који је том приликом, постао такође и повереник РАС академије за Црну Гору. Реч је о заиста уваженом и свестраном интелектуалцу и ствараоцу који нам на другачији, иновативан налун представља психологију и технике манипулације које се на нама примењују дуги низ година, а да тога нисмо свесни.
Свечаност поводом пријема академика Перуновића у РАс академију, одржана је у етно селу „Јарам“. Церемонији су присуствовали академик проф.др. Алек Ј Рачић, као председник РАС академије, и академик Зорица Д. Пелеш.
Ми смо имали част да са академиком Перуновићем поразговарамо о његовом раду у ексклузивном интервјуу:
Пре свега, реците нам чиме се бавите, односно, које је Ваше поље експертизе?
Љубомир Јованов Перуновић: Ја сам србски писац, а нечим другим се бавим да бих имао приходе. Ја се бавим специјалном врстом земљорадње, на северу Канаде. Ја радим сезонски, испирам злато, и од тога живим већ 49 година.
Какав је то посао, које врсте?
Љубомир Јованов Перуновић: То је сезонски посао поред којег ја имам времена да пишем и истражујем.
Која је Ваша научна теза којом сте постали академик РАС академије?
Љубомир Јованов Перуновић: Моја научна теза је Тражење Богом дане природе. Сматрам да, данашње човечанство у својеврсној „слепој улици“, да се креће погрешним путем и да из тога треба пронаћи излаз. Ја због тога трагам за Богом даном природом, јер ми смо створени по Божијој промисли, као и све остало, биљке и животиње. Који је наш пут, који је и наша природа. То мора да се тражи у прошлости, јер, ми смо залутали, и налазимо се у слепој улици, зато што смо се везали за Запад који је са пута одавно скренуо, иако је на правом путу био.
Моја истраживања иду у далеку словенску прошлост, али истовремено, баве се и савременом политиком, савременим ратовима и догађајима који се збивају у свету, а које Запад изазива. Ја то узимам као доказ да смо са пута скренули, јер то просто није нормално. Ми не бисмо требали да имамо ратове а главни интерес Запада јесу управо ратови, и то не само ратови где постоји неки економски, материјални интерес. То су ратови друге природе, са циљем уништавања човека. Ти ратови за свој циљ имају уништење земље, тровање земље, утицај на психологију, тако да промене човека. То је област којом се бавим. У свом трагању желим да пронађем излаз из те „слепе улице“ у којој се налазимо, односно, у коју смо упали. Начин живота и овде и у Црној Гори заиста јесте слепа улица, то не води нигде, а сматрам да ову чињеницу не треба ни доказивати.
Шта мислите, на који би начин Ваше чланство у РАС академији, могло да доведе до жељених промена у друштву?
Љубомир Јованов Перуновић: Ја то заиста не знам. Наставићу да пишем, да свету отварам очи а академија ми свакако може помоћи у промоцији мог рада и ширењу свести о потреби да у друштву дође до суштинских промена.Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *