Рат симболима и даље траје

Рат симболима и даље траје

Пракса Завере
   

Рат симболима и даље траје

Није само рат када се води оружјем, постоје и други видови ратовања, који су обично увод у рат оружјем који на крају дође као врхунац ових припремних ратних предрадњи. У ствари цијели човјеков животни вијек се своди на ратовање. Да Сјеверо-Американци нису угушили хипи покрет било би мало другојачије.

 

Уствари мир и не постоји, то је само период примирја, када зараћене стране прегруписавају своје снаге и смишљају нове тактике и стратегије. Баш као што је сада настало примирје подписивањем Дејтонског мировног споразума, дакле, не споразума о прекиду рата, него се ради само о мировном споразуму.

Па тако имамо и један вид рата који се занемарује, а свима нам је пред очима и читајући између редова можемо доћи до интересантних закључака. Сви мисле да је њемачки нацизам побијеђен, али гледано по симболима изгледа да се ради само о мало већем примирју баш као у Дејтону. Мање-више многима није баш скроз непознато како изгледа симбол озлоглашених њемачких СС јединица (види слику).

Да се наставио рат симболима је видљиво из логоа двије америчке рок групе, Кисс и ЗЗтоп. Евидентна је сличност са њемачким нацистичким ознакама са униформе.

Овако евидентну сличност велики аутомобилски произвођач није баш могао да изведе пошто је ипак њемачка творница у питању, па све што долази из Њемачке се гледа строже него када долази из САД. Па је тако за свој лого „Опел“ узео само половину симбола и окренуо га водоравно, па увијек може да се брани како њихов лого нема везе са њемачком нацистичком прошлошћу, јер не личи на оригинални СС симбол.

Кога је змија ујела и гуштера се боји. Многима Опелов знак ипак личи на СС симбол, ако није пострадао од Нијемаца, он не види сличност између ова два симбола, и вјероватно сада читајући ово тврди да су ово све будалаштине што пишем.

У исту категорију се може сврстати и име продавнице Дајхман, која, гле чуда, долази из Њемачке. Не знам шта значи оно „Д“ у имену, можда је од „Дојчланд“ што значи Њемачка на њемачком. А остатак ријечи „Ајхман“ је свима познато на кога се односи и ко је тај њемачки официр из Хитлеровог рајха. Могли су овај ланац продавница јефтине обуће назвати и Дхитлер или Дгебелс, али би то било преочигледно, баш као лого групе Кисс, па су у стилу логоа за Опел, морали мало то да забашуре да се теже Власи досјете.

Ако ко не зна чија би могла бити Рајфајзен банка, нека само погледа њен лого и заставу државе Ватикан и уочи сличност, као и упадљиву жуту боју.

Да ни Власи, тј. Срби са планина који се баве сточарством, нису недосјетљиви, може да се примјети и на логоу Зимских Олимпијских Игара су Сарајеву 1984. године. ЗОИ 84. Дизајнер знака, а и маскоте Вучка, Јоже Тробец је био из СР Словеније из које је и вЛашко пиво. Па је тако србску тотемску животињу вука узео за маскоту (Вук је често име међу Србима, као и многа презимена Вучић, Вучковић, Вуковић, Вукић, Вукашиновић итд), а крст са огњилима (оцилима) је узео за лого и стилизовао га тако да баш није толико очигледно. Па мало као „Опелов“ знак за крећите га лијево-десно док не уочите сличност.

И све то фино запаковао да се неВласи не досјете.

 

   

ПИШЕ: Душко Бошковић,балканска геополитика

 

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *