РУМУНИ ШОКИРАЛИ ПЛАНЕТУ: На територији Србије се налазио град старији од Троје, цео свет трага за њим

Археологија Забрањена Историја
Поделите
   

РУМУНИ ШОКИРАЛИ ПЛАНЕТУ: На територији Србије се налазио град старији од Троје, цео свет трага за њим, ево где се налази (МАПА)

Tврдњa да се град Троја налазио надомак Београда, на тромеђи подавалских села Рушан, Рипањ и Липовачке шуме, коју је изнео истраживач Илија Огорелица, изазвали су бројне полемике у јавности.

Међутим, Огорелица није био први који је изнео такву теорију у јавности, пре њега је то учинио и Македонац Владо Павлов, који за разлику од Огорелице, тврди да се Троја налазила на самој планини Авали. Међутим, Огорелица, гостујући у продукцији „Хелм Каст“, открио је да је група румунских истраживача још пре 10 година тврдила да се на територији Србије налази Атлантида и да су открили могућу локацију. Румунски истраживачи су ову тезу изнели на научном скупу „Хипотезе о Атлантиди: Потрага за изгубљеном земљом“ која је одржана у Атини 2008. године.

Румунски истраживачи Mирке Тиклеану, Паул Константин и Раду Николеску у свом раду тврдили су да је водена површина на територији подунавске низије, постојала и пре око 12000 година и да се водом снабдевала из великих река које су се туда сливале од којих је највећа Дунав. Према њиховом истраживању пре 9500 п.н.е. ново воде је порастао а, Атлантида је потонула испод површине. Према њима, локација Атлантиде је Делиблатска пешчара код Беле Цркве.

панонски океан

Своју тезу поткрепилу су истраживањима терна у области Делиблата које им је показало да је то подручије било у више наврата под водом и након званичне верзије о повлачењу Панонског мора.

делиблато

У прилог њиховој тези навели су и бројна археолошка налазишта како у Србији, Винча и Лепенски Вир, тако и она у Румунији која по њима доказују да је преживело становништво Атлантиде створило цивилизације које су касније постојале на том простору.

атлантида острво

Оно што је интересантно је да и румунски научници, као и Огорелица и Павлов, тврде да се Хераклови стубови, заправо део Ђердапске клисуре. Постоје и бројни други аутори који тврде исто. У легенди о Атлантиди, она се налазила близу Хераклових стубова, док у легенди о Троји њени непријатељи су прошли тим путем да би стигли до ње.

цивилизација

Последњих година све више истраживача гледа на Подунавље као колевку цивилизације, као и оних који одбацују идеју о досељавању Словена на Балкан односно који тврде да су Словени аутохтони народ Балканског полустрва. Међутим, на територији где је и скорија историја пуна неслагања и контрадикторности тешко је доказати догађаје од пре више хиљада година.

Док званична наука одбија чак и да испита нове теорије, бројни истраживачи управо на Балкану трагају за најстаријим цивилизацијама. Да није реч о српској митоманији доказ је да је међу онима који Троју траже у Подунављу, све више страних истражвача. Док не буду откривени конкретни докази, Троја и Атлантида настављају да распаљују машту читавог света.

Хрватски истраживач тврди да на територији Балкана има 70.000 споменика који су изградили Тројанци.

 

Извор: Правда

Сада поред тезе да је Троја била Скадар имамо и ову тезу. Оно што знамо је да је тројански рат био рат илирских (србских ) племена и о томе смо писали у чланку Хомерова Илијада је Илирска (Србска)

ПОВЕЗАНО
О језику Илира

Срби и Римско Царство

Побуна Илира и римско грађанско право

 

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *