Сателит Црни Витез

Сателит Црни витез – Мистерија која траје

Пракса Завере

Сателит Црни витез је сателит у земљиној орбити који је ту хиљадама година. Први пут је откривен тек када су људи почели да шаљу сателите у орбиту, и нико не зна одакле он ту. Како у јавности није довољно посвећена пажња овој мистерији, то аутоматски подгрева сумње да ту „нешто смрди“, и наравно цела прича добија етикету теорија завере, иако је Сателит Црни витез ту, видљив и постојан. Ипак већина људи за његово постојање и порекло не зна. Зашто?

Постоји око 3 000 сателита око Земље, направљених од стране људи., међутим ако се узме у обзир број старих и оштећених сателита, број се драматично повећава. Од када је Совјетски Савез покренуо први вештачки сателит у орбиту 1957. године, разне земље широм света су се трудиле да се такмиче и сателити се данас користе за комуникацију, навигацију и истраживање. Сателити су често видљиви изнад главе док се сунчева светлост рефлектује натраг ка Земљи. Једног од њих је немогуће пропустити, највећи сателит који је тренутно у орбити, Међународна свемирска станица. Међутим, ови сателити су релативно кратког века у поређењу са мистеријом која окружује један веома стар мрачни сателит.

Легенда каже да је у орбити око Земље мистериозан, тамни објекат који датира још од пре 13.000 година. Његово порекло и сврха су непроцењиви. Сателит Црни витез, овај неодољиви сателит наводно је слао сигнале према Земљи и прегледали су га астронаути НАСА, али само неколико људи на Земљи званично зна истину о њему. Порекло имена је део енигме; немогуће је открити ко га је тако назвао и зашто. Људи су само у протеклих 60 година имали технологију за покретање предмета у свемир, па шта је то логично објашњење приче страног уљеза на нашем прагу?

Теслине трансмисије

И сада прича постаје још занимљивија, посебно за нас Србе.

Први очигледан део ове приче започиње сигналима Николе Тесле (1856-1943), овај сјајан србски проналазач (коме се многи захваљују надимком луди научник, због његовог често ексцентричног понашања и мишљења, али у суштини то је зато што је ишао много испред свог времена и остао несхваћен за многе) је највећ део каријере провео у САД. Био је електроинжењер и израђивао је радове који су истраживали идеју радио и бежичних преноса. Може се комотно рећи и да је изумео 20. век.
1899. је наводно пресретао сигнал, за разлику од било којих природних извора Земље, као што су електричне олује које је већ истражио у својим експериментима. Уместо тога, он је најавио да редовни сигнали морају долазити из интелигентног спољног извора, потенцијално становника Марса. Тесла никада није тврдио да је чуо сигнале са сателитског орбита Земље. Данас постоје они који кажу да је слушао преношење са сателита непознатог порекла који су касније неки назвали Сателит Црни витез.

Међутим, мало вероватније је да Тесла, то што је открио није сателит који се кретао у ваздуху, већ да емитују сигнале емитоване од природних предмета. Данас знамо неке природне ванземаљске понављајуће изворе као што су пулсари. Ово су брзоокретне неутронске звезде које емитују ритмични сигнал. Прво их је открио 1967. године северно-ирски астрофизичар Jocelyn Bell-Burnell . Док се њихово порекло није сигурно установило, из шале су их звали „сигнали малих зелених људи“. Тесла, међутим, није слушао сигнале из пулсара, и није био потпуно свестан природе онога што је стварно открио. Тесла очигледно никада није покушавао да понови своја запажања, тврдећи да су друга питања имала приоритет, што је пресудан одговор на тако значајан захтев и потпуно се уклапа у његову филозофију.

Даљи ток откривања Сателита Црни Витез

Током двадесетих година прошлог века радио аматерски радио-оператери ХАМ-а су могли да примају исти сигнал. Затим су научници из Осла у Норвешкој експериментисали са преношењем кратких таласа у свемир 1928. године, почели су да узимају дуготрајне одјеке (ЛДЕс), а не потпуно разјашњени феномен у којем су примили одјек само неколико секунди након преноса. Очигледно објашњење је коначно дошло 1954. године, када су новине (укључујући St. Louis Post Dispatch и San Francisco Examiner) објавили најаву америчке ваздухопловне снаге да је пронађено да два сателита у орбити Земље, у време када ниједна нација још није имала могућност њиховог покретања. Чинило се да је Сателит Црни витез откривен вишеструким редоследом доказа и потврђен је од стране ваздухопловних снага САД-а.

До 1960. године Сједињене Америчке Државе и Совјетски Савез имали су хардвер у орбити. Али 11. фебруара 1960. године, новине су свуда рекле неке алармантне вести: да је неко други имао нешто у орбити. Радарски екран, који је америчка морнарица дизајнирала да би открила непријатељеве шпијунске сателите, покупио је нешто. Описано је као мрачни, тумбални објекат. То није било америчко, и није било Совјетско. Следећег дана, новине су пријавиле мало више информација. Мистериозни објект је био орбита на око 79 степени од екватора, а не на 90 степени одговарајуће поларне орбите. Њена орбита је такође била високо ексцентрична, са апогеном од 1.788 км, али перигее од само 216 км. Објект је направио комплетну орбиту сваких 104,5 минута

Discoverer VIII је лансиран 20. новембра 1959. и кренуо ка лансирању човека у свемир, а затим га опоравио у падобранској капсули. Лансирање је прошло планирано, али њена мисија да испразни своју капсулу од 136кг није ишла тако добро. Лансирање капсуле ишло је по плану, али се сама капсула заглавила у орбиту донекле сличну оној од мистериозног објекта и на крају је проглашена изгубљеном. Међутим ова капсула никако не може бити Црни витез, који је по прецанама тежак 10 тона и неупоредиво већи.

А онда је 1963. године астронаут Гордон Купер пријавио зеленкасти НЛО-а током своје 15. орбите на Меркурију 9. Био је присутан на радарским екранима за око 100 људи на НАСА-иној Станици за праћење у близини Пертха у Аустралији. Званично објашњење касније је било да је Куперова електроника неисправна, и да је удахнуо превише ЦО2 што му је дало халуцинације.

1973. Шкотски истраживач Данкан Лунан је желео да буде сигуран. Вратио се у ЛДЕ податке норвешких научника и анализирао их. Лунан је открио да је то звездана карта која показује пут до Епсилон Бутса, двоструке звезде у сазвежђу Бутеса. Какав год да је Сателит Црни витез, изгледа да је пренео позив народа Епсилон Бутиса, позив који је стар 12.600 година, према Лунановој анализи.

Последњи доказ је дошао 1998. године, када је свемирски брод Endeavor направио свој први лет до Међународне свемирске станице на СТС-88. Астронаути на броду Endeavor узели су многе фотографије чудног објекта, који је широко доступан јавности на НАСА веб сајту. Али убрзо су фотографије нестале!? Поново се појављују нешто касније, са новим УРЛ-овима и са различитим описима који их објашњавају као комади отпада или размака. Фотографије су биле високог квалитета и без сумње су показале неку врсту летелице. Од тада знамо много више о Сателиту Црни витез. Знамо како изгледа, а према неким уфолозима и одакле је дошао, када је дошао, његова сврха амбасадора, а потврдило га је пуно поузданих сведока у свемирском програму. Хајде када већ немамо доказе да то оставимо по страни и да поставимо питање онима који то могу да открију зашто то не ураде.

Сателит Црни Витез

Зашто мало људи зна о томе и зашто НАСА не признаје његово постојање? Шта то крију?

Каква сјајна прича. Идеја о 13.000-годишњег ванземаљског сателита који се окреће око Земље је заиста веома узбудљива и буди машту, али и оставља превише простора за спекулације. Људи ме често оптужују за теоретисање завере са причама попут ових, али то уопште не видим тако. Само желим да знам више. Желим да отворим кутију шире и да сазнам шта се стварно дешава. Желим да имам отворен ум и да размишљам ван кутије, шта је ту проблем. Не желим да се зауставим и кажем: „То звучи чудно“; Желим да сазнам решење мистерије. Онима од вас који то одбацују као разговор, стварно морам рећи да не разумем зашто се читава прича види као негативан процес. Зашто се одмах прави паралела са равном земљом и ствара негативна конотација? Имамо сателит у орбити који је ту био пре него што смо сами кренули да шаљемо своје сателите и то је чиљеница. Да ли је мало случајева попут овога, где смо, на својој кожи осетили неправду и двоструке аршине, а осећамо и видимо и сами како нас заглупљују и трују, док се труде да сакрију или искриве истину? Ипак, убеђен сам да ће се ова, као и многе друге мистерије једног дана решити, а до тада, слободно ме сматрајте за чудака, као и Теслу својевремено.

 

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *