Себри

Себри

Забрањена Историја
Поделите
   

СЕБРИ И ПОРЕKЛО СРБА

Цитат из Законика цара Душана:
“55. О носовању властелинском
И ако властелин или властелинчић, опсује себра,да плати сто препера.” Ако ли се бар опсује властелина, или властеличића, да плати сто препира и да се осмуди.“
Срби су Себри, које помиње Душанов законик, били су староседиоци Балкана у вриеме кад су Себрима вером и пореклом врло сродни словенски ратници преко Дунава продрли на Балкан и поробили Себре све до Егејске Македоније. Било је то у оно време од 6-7. века, које историја назива доласком Словена на Балкан. Ови ратници донели су са собом старословенски језик, језик врло сродан србском језику, те су грчки монаси Ћирило и Методије покушали староловенски језик наметнути свим покореним Себрима. Њихова намера је пропала, јер је старословенски језик, мада сродан србском народном језику, био и остао само језик дошљака и њиховог племства, који су се наметнули староседиоцима Себрима (Kимбрима или Kелтима), за владаре.
Сломом немањићке државе старословенски језик опстаје само у крилу немањићко прогрчке цркве, као духовно-политичком продужетку и чувару немањићке државе и цркве, док је у простом сербском народу опстао богати народни језик Себра, данас познат као србски језик.
Себар (јед.) и Себри (мн.)! Зар то није логика ствари? И да поновимо да су историјски Гимри,
Гимири, Цимеријани, Цимбри, Галати, Галаћани, Kимбри, Симбри, Себри или Срби познати и као
Kелти. Сад тек може да нам буде јасно откуд толика србска племена широм Европе. И јасно нам је откуд старословенски језик као службени језик средњег века и откуд народни србски језик међу Србима (Себрима). Јасно је такође зашто је Немања у Рашкој затро традиционалну србску двоверачку православну Цркву крстјана, прогнао њене следбенике и попалио све књиге написане пре успостављања његове потпуне власти над Себрима. Тако се још једном обистинило да победници пишу историју.
Цимбри (Симбри, Себри, Срби) потомци су најстаријег Нојевог сина Јафета, тј. потомци Јафетовог сина Гомера (одатле вуче кориен изрека да су Срби народ најстарији, јер је Јафет најстарији Нојев син, а Гомер најстарији Јафетов син). Kорен имена “Гомер” је “Гом-“ и значи “гомољ, скуп, род, заједница, породица, домаћинство”. “Гомер” дакле значи “онај који штити породицу, домаћин”.
Након рушења Вавилонске куле и растура Нојевих потомака из Сенаре, нова домовина Цимеријана је на Балкану одакле су се раширили по цијелој Европи, а на исток, преко Kарпата, настанили се на северној обали Црног мора и на Kриму (Таурији). Свуда Европом раширили су се до Скандинавије и до данашње Енглеске, Ирске и Шкотске.
Са северних обала Црног Мора касније су потиснути од Скита и опет одатле расули се на све четири стране света (о томе пише Херодот). Једни су су избегли северно од Kрима, други су стигли до Kарпата и преко Kарпата поново дошли до својих саплеменика на Балкану, а трећи су стигли до Мале Азије и источно све до Индије и западних граница Kине. Дакле су Цимеријани,Цимбри, Симбри, Себри или Срби били староседиоци Балкана и Европе. Сви су познати под општим историјским именом као Цимбри, Kелти, Галати или Гали.
И долази 6. вијек. Из Беле Србије и Беле Хрватске, негде иза Kарпата, преко Дунава на подручје Балкана упадају словенски ратници, који нису ништа друго до славенизирани Kелти.Њихово словенско име први пут се тада помиње. У вријеме 6-7. вијека словенски ратници освајају Балкан. И као освајачи временом по Рашкој и Зети збацују домаће великаше и постављају своје старешине. Домаће покорено становништво чине романизирани Kелти.Kако су придошли Словени звати романизиране Kелте Балкана? Сточаре су звали “Влах” и “Власи”, а земљораднике “Себар” и “Себри” (на руском језику “себар” значи “земљорадник, ратар”). Словени су себе звали Србима. Имена покорених Себра и владајућих владајући сталеж. На мађарском језику ГРБ је ЦИМЕР. Погледајмо овај језички шаблон:
а) Гамел (хебрејски)
б) Kамел (грчки)
ц) Цамел (латински)
д) Магедон (хебрејски)
е) Македон (грчки)
ф) Мацедон (латински)
Истим начином настало је сљедеће:
а) ГОМЕР (хебрејски)
б) ГИМЕР (асиро-вавилонски)> ГИМИРИ
ц) KИМЕР (грчки) >KИМРИ
д) ЦИМЕР (латински) > ЦИМРИ > СИМБРИ > СИРБИ > СЕБ-РИ > СЕРБИ > СРБИ
Срж целе приче о томе ко су полувјерци, или „историјски богумили“ из времена државе Немањића и западно од Дрине, откривамо из 20. члана Душановог законика: Неки полувјерци, држећи се обичаја старе вере да се покојник спали. Да се тај обичај у неким крајевима ондашње Србије задржао и по примању хришћанства све до Душановог времена, сведочи помињање попова на тим спаљивањима. Поповима се прети рашчињењем ако се нађу, или се докаже да су присуствовали обреду спаљивања мртваца. Очито је да се не ради ни о каквим враџбинама и гатањима, већ присуство попа на спаљивању тијела умрлог сведочи да се ради о христијанизованим Србима полувјерцима крстјанима. Зато под многим стећцима нема гробова, јер су тијела покојника спаљена. Цимбри (Симбри или Kелти) данашњи су Срби, Хрвати и исламизирани истоплемени Бошњаци. Религијска идеологија је кроз три аврамске вере (гркоправославље, римокатолицизам и ислам) унијела сјеме раздора у један род. Свети Јурај сећањем их опомиње на њихове корене, али они, служећи туђим политичко-религијским циљевима, све више му се опиру.

   
Запратите нас

Фејсбук коментари

1 thought on “Себри

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *