Убиство Драгише Кашиковића

Злочини над србима
Поделите
   

Поводом емисије „Упитник“ о закону о родној равноправности.

Kњига г. Михајла Шашкијевића штампана је у Новом Саду и на претњу г. Ђорђа Николића из Чикага судом штампарија је стала са штампом књига али ипак пар стотина књига је штампано и Таблоид из Београда је из 5-6 наставака донео изводе из те књиге у своје новине које су очигледно заинтересовале ширу публику.

 

Ђорђе Николић је на Београдском суду тужио Таблоид и Саскевића и та тужба је одбијена сто нам Ђорђе ниста овде не говори засто је одбијена?!

 

Онда такође је интересантно да Саскевић и Николић живе у Чикагу и те по њему “клевете “ су већ поодавно изнесене у Америци. Зашто онда нису ставили на суд Саскевића у Чикагу за лажи и клевете већ у Београду где је тражена велика одштета и узет познати адвокат Фила који није ни мало јефтин док би у Америци нашли јефтинијег адвоката.

Николић ништа не спомиње попа Kајевића који је дрзао јавну кућу, диловао са дрогом,алкохолом, цигаретама и тд., све оно сто писе у Шашкијевићевој књизи. То овде уопште не спомиње.

 

УДБА је у то време убијала своје политичке емигранте, а неке и киднаповала али немамо тај случај у Америци. Убиство Кашиковића и мале Иванке је изгледа интерна ствар у коју изгледа ни ФБИ није хтео да се меша јер су исто назвали Српска ствар! Да ли ће заиста икада да се разреши ово гнусно убиство велико је питање али је интетесантно то да је Шашкијевић био толико заинтересован за тај случај можда и само као већ доказани писац који овом својом књигом жели да се тај злочин не заборави ма кога је урадио па макар и Српска мафија из Чикага.

Засада очигледно је да се „свако чеше где га сврби“!

Поводом фељтона у новинама „Таблоид“ –

Ја, Ђорђе Николић, пред Богом и пред људима, пред целим светом, изјављујем да нисам организатор и да немам апсолутно никаквог, ни свесног ни несвесног, ни знаног ни незнаног удела у убиству Драгише Кашиковића и моје вољене сестричине Иванке Милошевић, које је извршено 19. јуна 1977. године у Чикагу!

Новина „Таблоид“ објавила је током 2020. године фељтон где се ја, Ђорђе Николић, и моја сестра Драгица Милошевић, оптужујемо за организовање и саучесништво у прикривању убиства Драгише Кашиковића и Иванке Милошевић у Чикагу 18/19 јуна 1977. „Таблоид“ је пренео одломке из лажне, злонамерне и клеветничке књиге Михаила Шашкијевића, где се те оптужбе износе, а која је цинично насловљена Smrt male Amerikanke srpskog porekla: ubistvo Dragiše Kašikovića i Ivanke Milošević. Намена те књиге је да одврати пажњу са свирепог Удбиног злочина, и да лажно и несавесно пребаци одговорност за политички злочин тадашњег комунистичког режима и оптужи мене, Ђорђа Николића, Иванкиног ујака, и Иванкину мајку, моју сестру, Драгицу Милошевић.

То, што је Михаило Шашкијевић написао и што је „Таблоид“ објавио је лаж!

То није истина!

Ни ја ни моја сестра нисмо ни на који начин били умешани у тај страшни, монструозни, зверски злочин, и апсолутно немамо никакве везе ни са убиством ни са Удбом, нити са особама које дотични помиње у својој лажној књизи.

“… једна лаж у мору истине уништи сву истину!”

У једној дискусији на интернету, 2005. године, Шашкијевић, тај што пише лажи о убиству Драгише Кашиковића и моје сестричине Иванке Милошевић, каже: “…једна лаж у мору истине уништи сву истину!” Он то врло добро зна. И тога се чврсто држи! То је његова вера! И због тога он лута по Чикагу, шири лажи по интернету, трчкара по Београду, зове и пресреће људе и гура им своје лажи у руке, лаже свакога на кога налети, све до Бога, осим Бога! Продаје књигу и прави паре на крви наше Иванке и Драгише Кашиковића!

Клеветничка, препуна лажи и измишљотина, горе наведена књига има за циљ да уништи истину и да скрене истрагу са правог пута!

Ја, Ђорђе Николић,

• Нисам организатор и нисам учествовао у организовању убиства Драгише Кашиковића, и немам апсолутно никаквог ни свесног ни несвесног, ни знаног ни незнаног удела у убиству Драгише Кашиковића и моје вољене сестричине Иванке Милошевић, зенице очију наших!

• Нисам никада био члан чикашког нити иједног другог подземља, како Михаило Шашкијевић злонамерно и клеветнички тврди!

• Нисам сада и нисам никада ни на који начин био сарадник Удбе!

• Нисам онакав човек, тј. нисам нечовек каквим ме Михаило Шашкијевић пред људима представља, срамоти и клеветнички и злонамерно набеђује и брука!

• Моја сестра и ја, све што смо знали, рекли смо властима. Очигледно, власти против нас за више од четрдесет година од убиства никада нису покренуле кривични поступак.

Нисам ни са ким преговарао нити уговарао!

• Нисмо крили и немамо шта да кријемо!

• Наше руке и наша савест су чисти!

• Ми никакво зло нисмо учинили! Никоме! Никада!

Чикашка полиција је пренатрпана његовим лажним и исфабрикованим оптужбама против мене и моје породице. Не знају шта ће да раде са њим, како да га се отресу, говорили су!

Чикашка полиција је пренатрпана његовим лажним и исфабрикованим оптужбама против мене и моје породице. Не знају шта ће да раде са њим, како да га се отресу, говорили су!

Кажу, ако се лаж понови безброј пута, она може да зазвучи као истина. Али лаж остаје лаж! Шашкијевић то врло добро зна и због тога нема мира, хтео би то да промени! А Бог, као Бог, само ћути и гледа!

Србима у Отаџбини и у изгнанству, који су дошли у било какав контакт са злобним и свакој духовно трезвеној особи провидним измишљотинама опадача Михаила Шашкијевића, упућујем овај апел:

Немојте му се придруживати у његовoм иживљавању и не учествујте у његовим лажним, страшним и злонамерним оптужбама против мене и моје сестре Драгице Милошевић и против наше фамилије. Он свима баца прашину у очи и набеђује нас, моју сестру и мене, иако зна да ми са убиством немамо апсолутно никакве везе!

Не преносите и не понављајте Шашкијевићеве будалаштине, не наседајте на његове лажи, не грешите се! То није само рекла казала! То су ужасне оптужбе које Шашкијевић непрестано против нас шири, од којих се крв у венама леди!

Лажне и страшне оптужбе

Покушајте, само покушајте, да замислите себе у нашој ситуацији! Запитајте се како би сте се ви осећали? Поред непреболне туге и жалости ми смо, ево, више од четрдесет година, свакодневно изложени Шашкијевићевим лажима и бестидним нападима, ни криви ни дужни!

Молимо да ако неко има конкретне информације о убиству, нека их изнесе, и нека их пошаље чикашкој полицији, где је предмет још увек отворен. Шашкијевић је, изгледа, себи дао задатак да мути воду и да омета истрагу. Зашто и због чега он то ради, ја то не знам, јер нисам стручњак за криминалну психологију.

Блефирант, говорио је Кашиковић

Не наседајте на Шашкијевићеве изјаве да се „потписује” испод својих пашквилантских тврдњи! То је његов блеф! Блеф је његов бренд, заштитни знак! Он се у лице смеје свакоме ко поверује у оно што је он написао или потписао! То није ништа ново! Блефира, забавља се туђом трагедијом и наношењем бола другим људима! То је његов стил, најблаже речено. Блефирант, говорио је за њега Кашиковић.

Михаило Шашкијевић је у тој својој књизи написао катастрофалнe лажи, ужасне измишљотине против мене, против моје сестре, против истине, против правде, против светлих жртава Драгише Кашиковића и моје сестричине Иванке Милошевић, против часних људи српске националне емиграције!

Напао је истинског чувара и браниоца Српске православне цркве у Америци и у свету, Блаженоупокојеног Епископа Америчко канадске епархије г. Дионисија, који је, уз помоћ српске националне емиграције, унапредио, чувао и очувао српску православну веру у Америци и шире, a кога су комунистички зликовци распињали од 1948. па све до његове смрти. Поврх свега, лажно је напао и самога Драгишу Кашиковића!

Да је Драгиша Кашиковић жив, он би данас био у ојађеној Отаџбини, бранио би Отаџбину за коју је живот дао, као што ју је и Принцип бранио. Не би јурио по Чикагу, или трчкарао по Београду и бавио се срамним послом чаршијског ширења лажи о томе ко стоји иза убиства једног честитог Србина и једне храбре девојчице, чији је живот мучки пресечен, а која би данас била зрела жена и мајка са преко педесет година.

Иванку и Драгишу су убили једном, а мене и моју сестру Драгицу, која ни после деценија нија преболела губитак своје јединице, убијају свакодневно. Поред превеликог бола и патње за нашом Иванком, ми годинама, свакодневно, преживљавамо убиство од тог мрачног пискарала измишљених и препуних лажи пашквила и криминалних књига, који није достојан да му се име у пристојном друштву спомене.

Необуздан и зао, Шашкијевић непрестано додаје со на ране Иванкине и Драгишине. И на наш неописиви бол! Нема му веће казне од Бога, до тога да, разједан демонском мржњом у својој неизмерној опсесији и пакости, зло које пише – и потписује. Да свако види његово злодело против нас! И не само нас!

НИСАМ!

Једном речју, мој одговор на писање Шашкијевића у „Таблоиду“ и на лажну, злонамерну и клеветничку књигу јесте:

Нисам!

Свe оптужбе, све пакости и сво зло које је Шашкијевић против моје сестре и против мене написао су лаж!

Драга браћо и сестре, Господо Хришћанска, дозволите ми да поновим:

Нисам организовао и нисам ни на који начин учествовао у организовању гнусног злочина над Драгишом Кашиковићем и мојом сестричином Иванком Милошевић! То су страшне, катастрофалне оптужбе и лажи против нас, два невина, ожалошћена и у црно завијена људска бића, против мене и моје сестре Драгице Милошевић.

Замолио бих и поручио свакоме да убице потраже негде на другом месту, а да моју сестру, Иванкину мајку Драгицу Милошевић и мене, Ђорђа Николића, Иванкиног ујака, оставите на миру, јер ми нисмо ни на који начин били умешани у убиство и немамо апсолутно никакве везе са убиством, изузев што смо до гроба ожалошћени, ојађени и осакаћени и од стране Шашкијевића непрестано бивамо зверски нападани.

Наивни, љубопитљиви, добронамерни, и остали који сте, можда, поверовали у Шашкијевићеве лажи, застаните, преиспитајте себе, зауставите се, не грешите душе своје, не ширите удбашке лажи, не оговарајте нас, не набеђујте нас невине и чисте као што је сунце које све нас греје, јер ми нисмо ни организатори, ни убице, ни уговарачи ни преговарачи, нити смо лоши људи као што Шашкијевић пише да јесмо! Сво зло што је написао је чиста лаж!

   
Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *