УСТАШЕ МОДРИЋУ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН КРИВИ ЧЕТНИКЕ И КРИЈЕ ДА ЈЕ СРБИН ПО МАЈЦИ! Хрват о ОВИМ ЗЛОЧИНИМА није причао

УСТАШЕ МОДРИЋУ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН КРИВИ ЧЕТНИКЕ И КРИЈЕ ДА ЈЕ СРБИН ПО МАЈЦИ! Хрват о ОВИМ ЗЛОЧИНИМА није причао

Актуелно
   

 

УСТАШЕ МОДРИЋУ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН КРИВИ ЧЕТНИКЕ И КРИЈЕ ДА ЈЕ СРБИН ПО МАЈЦИ! Хрват о ОВИМ ЗЛОЧИНИМА није причао

Шокантан интервју који је хрватски фудбалер Лука Модрић дао за британски „Дејли мејл“ подигао је велику прашину у региону.

Фудбалер Реал Мадрида је за чувени енглески лист говорио о ратним деведесетим и присетио се породичне трагедије која му је обележила живот.

Модрић је говорио о томе како су му четници у рату убили деду за ког је био јако везан.

„Он је убијен, а ја сам прошао кроз пуно ствари у детињству. Но, то ти помогне да сагледаш ствари и на крају се не бринеш. Прихватиш да је сваки пораз и свака препрека део фудбала и научиш да живиш с тим“, рекао је хрватски фудбалер.

Занимљиво, Модрић се није присетио злочина које су у прошлости усташе нанеле његовој фамилији.

Наиме, фудбалер Реала је српског порекла са мајчине стране. Његова мајка Радојка је из породице Допуђ из Крајине (село Крушево код Обровца).

На списку жртава логора у Јасеновцу, налазе се имена најмање три члана њене породице: Аница, Симица и Божо Допуђ.

Они су једина српска породица у том крају и током Другог светског рата су тешко страдали. Неколико чланова је зверски убијено у логорима, али у Хрватској се о томе ћути.

Причу о убиству деде и спаљивању очеве куће понављају из дана у дан, али о паљењу мајчине куће у Олуји 1995. се ништа не говори.

Лукин ујак сведочио против Готовине

За време рата родитељи су са Луком избегли у Задар. Питање је да шта би се десило са породицом Модрић да се сазнало да је његова мајка Српкиња из Крушева, а да је ујак мајор у војсци Републике Српске Крајине. Те чињенице су морале да се крије од малог Луке, то је била строго чувана тајна.

Јово Допуђ је од 1991. до 1993. године био мајор у Војсци Републике Српске Крајине и командант 4. лаке пешадијске бригаде 7. севернодалматинског корпуса.

Блиски је рођак Радојке Допуђ, Лукине мајке, а обоје су из села Крушева поред Обровца.

Јово је 1993. године тражио да буде демобилисан, а после пада Крајине 1995. преселио се у Србију и ту је живео до 16. августа прошле године, када је преминуо.

Лукин ујак је 2008. године био сведок Хашког трибунала у поступку против генерала Анте Готовине. Том приликом је сведочио о томе да су Срби напустили Крајину због гранатирања цивилних циљева, а да је наређење издао лично Готовина.

   

Курир

Запратите нас

Фејсбук коментари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *