Жак Огар

Жак Огар – Европа је умрла пред мојим очима у Приштини

Злочини над србима КосМет
Поделите

   

Жак Огар – Европа је умрла пред мојим очима у Приштини

Бивши шеф специјалних француских јединица на Косову и Метохији Жак Огар изјавио је да је био сведок злочина такозване Ослободилачке војске Косова и да хоће да сведочи о томе, али да није позван да буде сведок. Он је навео да је имао конфликт са некадашњим командантима ОВК Рахманом Рамом и Самијем Љуштакуом због напада на манастир Девич, кога су припадници ОВК три дана пљачкали и уништавали.

– Отишли су и вратили се неколико сати касније да би наставили тамо где су стали. Наишли су на моје људе који су тражили да се предају. Одбили су и припуцали. Припадници моје јединице су узвратили. Неколико њих су убили или ранили и очистили терен. Сутрадан ујутро дошао је Љуштаку да се жали како их ми “савезници” убијамо – рекао је Жак Огар за Вечерње новости.

Он каже да је тада Љуштакуу рекао да ће завршити на суду као одговоран за злочине које чине његови људи и упозорио га да поведу рачуна о томе шта ће убудуће да раде, јер ће Французи сваки пут тако реаговати.

– Љуштаку је сада у Хагу. Наравно, нису ме звали да сведочим – рекао је Огар.

Он је навео да му је француски тужилац на служби у Бриселу, који је истраживао злочине на Космету 2014. године, рекао да имају чврсте доказе на основу којих Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Љуштаку и остали неће моћи да се извуку, али да ће то бити веома компликовано, јер многи сведоци нестају.

– Чим лидери са Косова идентификују неког као сведока, он, гле случајно нестане. Деси му се саобраћајна несрећа или нека друга невоља – пренео је Огар речи тужиоца.

Огар каже да је пристао да тужиоцу да исказ и сведочи, али да се он никада више није појавио.

Он истиче да га, у ситуацији када сведоци злочина ОВК нестају као на траци, није страх да сведочи.

– Имам данас непријатеље на Косову и у Руанди. Хашим Тачи и Пол Кагама су исте марионете које је поставила Мадлен Олбрајт. Наћи ћете исту мрежу иза њих – рекао је Огар.

Он је додао да нема проблем са смрћу, јер је она неминовна и да га то неће спречити да каже оно што зна и што треба да каже.

Огар је подсетио да је његова јединица патролирала у Старом Тргу код Северне Митровице када су у припадници ОВК, пљачкајући старе и немоћне Србе, убили једног од њих, а осталима прислањали пиштоље на чело тражећи од њих да се одмах иселе.

– Ухватили смо их, фотографисали и податке о њиховом идентитету предали жандармима који су у међувремену стигли на Косово. То су прецизни примери ратних злочинаца. Током 20-ак дана имали смо много таквих случајева – рекао је Огар.

Он је оценио да је проблем у процесуирању Албанаца то што је “ЕУ њихов дискретни помагач”.

– Нису баш могли да их не изведу пред суд, јер је било превише елемената који су их на то приморавали пред јавношћу, али ће све учинити да се извуку. Зашто их иначе до сада нису осудили. Имају помагаче као што је на пример Бернар Кушнер. Игра је намештена рекао је Огар.


ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

Мартовски погром 2004.

Сведочење припадника ОВК- Албански сведок: У ‘Жутој кући’ осећали су се крв и лекови!

Призренска Лига и стварање „Велике Албаније“

Трговина људским органима на КиМ – Злочин који УМНИК крије

ХОЋЕМО ЛИ СЕ ОДРЕЋИ КИМ И ТАКО КОНАЧНО ПОСТАТИ НАЈГОРЕ И НАЈГЛУПЉЕ ПОКОЛЕЊЕ У ИСТОРИЈИ СРПСКОГ НАРОДА?

Запратите нас

Фејсбук коментари

2 thoughts on “Жак Огар – Европа је умрла пред мојим очима у Приштини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *